Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ve Can Atalay’a Mimarlık Ödülü

Chicago Athenaeum ve European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ve Can Atalay’ı 2023 European Prize for Architecture'ın yeni sahipleri olarak açıkladı.

Mimar Mücella Yapıcı, şehir plancısı Tayfun Kahraman ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği avukatı Can Atalay sırasıyla ödülün 18., 19. ve 20. sahipleri oldular. Ödül, kendilerine adalet için verdikleri cesur mücadelenin onuruna verildi.

Yapıcı, Kahraman ve Atalay; Mecanoo, Henning Larsen, Bjarke Ingels, Santiago Calatrava ve Christoph Ingenhoven gibi ödülün önceki sahipleri arasına katıldılar. Bu ödülün amacı sadece yapılı çevredeki başarıları takdir etmek değil, aynı zamanda tasarım hizmetinin “Avrupa medeniyetinin en yüksek standartlarına” uygun olarak en iyi şekilde kullanılmasını ve sürdürülmesini savunmak.

Ödül sahipleri için 15 Eylül Cuma günü Atina’daki Akropolis’te gıyaplarında resmi bir tören düzenlenecek.

Etiketler

3 yorum

  • ozan öztepe says:

    Ülkemizdeki genel kanı mimarlığın salt inşa ve imar etmeye yönelik bir eylem olduğu yönünde… Zaman zaman bulunduğum okullarda da koşut olarak bu tema üzerinden mimarlık öğrencilerinin şartlandırıldığını gözlemliyorum… Kimi zaman inşa’ya karşı durmak da mimari bir eylemdir… Tam da bu cesur insanların yaptıkları gibi…

    • Aybige Tek says:

      noktana kadar yazmak istediğimi sen demişsin işim kolaylaşmış.. :))) altyapısı olmayan yerlere semtlere bu koca yapıları koymadan önce neden belediyelerden güzel bri altyapı istemiyorsunuz? aceleniz ne demiştim çok meşhur bir adama izmir mimarlık merkezinde video kayıtı vardır. adam bana ben almazsam projeyi başkası alır demişti. sonra gördüm projelerine neler oldu :))) neyse oraya girmeyeceğim kendimi sansür ve duracağım yerleri öğrendim.. deneyim kalpsiz olmaktır ülkemizde 🙁

    • Mete says:

      mezun olup issiz kaldiktan sonra gelen pismanlik hissi

Bir yanıt yazın