Morpholio’dan Trace Uygulamasına Yeni Eklenti

Trace uygulaması için Morpholio tarafından hazırlanan "Smart Hatch" eklentisi, tasarımcılara alan hesabı ve ölçeklendirme imkanının yanında çizimlerini arzu ettikleri tarama stili ile doldurma imkanı sunuyor.

Dijital el çizimlerinde tarama deneyimi üzerine yeni bir çağ açan Morpholio, Trace uygulamasındaki “Smart Fill” özelliğinin son eklentisi “Smart Hatch”i piyasaya sürdü. Yeni araç, mimarların zahmetsizce akıllı ayrıntıları, planları ve kesitleri elle çizmesine olanak tanıyarak çizimleri eskiz tarzı taramalarla dolduruyor.

Özellik başlangıç için mevcut taramalar, çapraz taramalar, nokta taramaları ve malzeme desenlerini içeriyor. Kısa süre içerisinde Morpholio, kullanıcıların kendi özel tarama desenlerini de aktarmalarına olanak sağlayacak.

“Çizim, mimarların fikirleri gerçeğe dönüştürürken kullandığı dildir. Mimarın el çizimi ihtiyacıyla dengelenmiş kağıtsız bir gelecek için hepimiz mücadele verirken, teknoloji aracılığıyla daha akıllı çözümler arıyoruz. Artık Apple Pencil, iPad Pro ve “Smart Hatch” gibi araçlarla mimarlar, hayal gücü ile şekillenen ve zihinden ele serbest fikir akışı ile aktarılan güzel, okunaklı çizimler ve ayrıntılar oluşturabilir.”

-Morpholio.

Tasarım sürecinin tüm aşamalarında daha akıllı mobil araçların olmasını isteyen dört mimar tarafından kurulan Morpholio, bu yeni eklentide kullanım kolaylığı sunuyor. Basitçe çizim yaparken, kullanıcılar herhangi bir çizimle veya herhangi bir arka plan görüntüsü üzerinde “Akıllı Tarama” opsiyonunu doldurmak istediği bölgeye taşıyabiliyor.

Ayrıca, kullanıcılar bu alanın hesaplanmasını istiyorlarsa çizimleri ölçeklendirebiliyorlar. Çizimler yalnızca bir taramayı önizlemekle kalmıyor, aynı zamanda kullanıcılar tarama toleransını, ölçeğini, rengini ve opaklığını da ayarlayabiliyor.

“İyi bir tarama çalışması, bir çizime hem dokusal güzelliği hem de derinliği getirmekle kalmaz; ayrıntı ve materyaller hakkında teknik bilgi de aktarır. Morpholio’nun yeni “Smart Hatch”i, CAD tarama hızını yeni ve gerçekten eğlenceli bir şekilde dijital bir el çiziminin güzelliğine çeviriyor.”

Etiketler

Bir yanıt yazın