MoMA’nın Paslı Gemisi

Güney Koreli ofis Shinslab Architecture, eski, paslanmış bir geminin metal parçalarını geri dönüştürerek, MoMA Genç Mimarlar Programı-Seul Pavyonu'nu tasarladı.

Bu seneki Genç Mimarlar Programı’nın Seul ayağında yerleştirilen pavyon, eski bir geminin metal parçalarının geri dönüşümüyle yapılan bir strüktür. Temp’L (Temporary Temple) adı verilen pavyon, Kore Ulusal Modern ve Çağdaş Sanatlar Müzesi’nin (National Museum of Modern and Contemporary Art) giriş avlusunda ziyaretçileri karşılıyor. Strüktür, pürüzlü ve paslı dış görüntüsünün arkasında, ziyaretçilere ağaç ve bitkilerle dolu bir dinlenme mekanı sağlıyor.

Projenin amacı, işlevini kaybetmiş nesnelerin hala değerli olduğunu, geri dönüştürülebileceğini göstermek ve büyük boyutlarda üretilmiş nesnelerin kullanımındaki güzelliği ortaya koymak.

Projenin mimarı Shin Hyung-Chul, “Tüm kültürel kalıntılar işlevini kaybedebilir. Aynı zamanda bir materyal zaman içerisinde kendi orijinal değerini de kaybedebilir. Eski eserlerin ortadan kalkması durumu, bizi gelecek nesillere bıraktıklarımız konusunda düşündürtmeli.” diyor. 

Etiketler

Bir yanıt yazın