MoMA’nın Genişleme Projesi Tamamlandı

Diller Scofidio + Renfro (DS + R) ve Gensler iş birliğiyle yürütülen MoMA’nın genişleme projesi tamamlandı, 21 Ekim’de açılıyor.

Galeri alanını %30 oranında artıran proje, ziyaretçilere daha misafirperver ve konforlu bir deneyim sunuyor, MoMA’nın yeni ve disiplinler arası yollarla daha fazla sanat çalışması sergilemesine izin veriyor ve müzeyi Manhattan’ın kentsel dokusuna daha kuvvetli şekilde bağlıyor.

“Tasarım, müzenin mimari tarihinin çeşitli yönleriyle bütünleşerek, 53. Cadde’de mevcut Goodwin ve Stone, Johnson ve Taniguchi binalarını tamamlayan, iç ve dış mekanlar arasında daha açık bir diyaloga davet eden belirgin bir cam cephesi oluşturuyor.”
Elizabeth Diller

DS + R’nin Gensler ile birlikte geliştirdiği tasarım, müzenin mevcut alanlarını daha esnek hale getirdi ve teknolojik açıdan geliştirdi. Yenilemenin bir parçası olarak, 53. ve 54. caddeleri birbirine bağlayan ana lobi geniştilerek, ışıkla dolu iki kat yüksekliğinde bir alana dönüştü.

“Bu çalışma bir arkeologun merakını ve bir cerrahın becerisini gerektiriyor.”
Elizabeth Diller

53. Sokak’tan itibaren, yeni bir gölgelik ziyaretçileri sanat enstalasyonlarına ev sahipliği yapan bir lobiye alıyor. Bu ana giriş, film gösterimlerine ayrılmış bir masa, üyeler için resepsiyon bulunan doğu lobisindeki ikinci bir erişim noktası ile tamamlanıyor. Buradan ziyaretçiler ücretsiz ve halka açık olan zemin seviyesindeki galerilere ve bodrum katında bulunan müze mağazasına erişebiliyorlar.

MoMA Expansion Press Animation from Diller Scofidio + Renfro on Vimeo.

Etiketler

Bir yanıt yazın