MoMA’da Saklambaç Zamanı

2018 Genç Mimarlar Programı'nın kazananı Dream the Combine'ın Hide & Seek çalışması, Long Island City, Queens'teki MoMA PS1'de açıldı.

Fotoğraf: Pablo Enriquez

Enstalasyon, MoMA PS1 alanın bitişik avlularında şaşırtıcı bağlantılara olanak tanıyor. Hareket eden aynalar, rüzgarda veya insanların dokunmasıyla yer değiştiriyor ve bu, yerinden kayan görüntülere ve beklenmedik etkileşimleri besleyen alan boyunca eşsiz mekansal ilişkilere izin veriyor. 

Avlunun içine girildiğinde ilk görülen manzara; çelik armatür, tezgah ve tente oluyor.

Çelik iskelet, hafif yükseltilmiş platformda başka bir aynaya bakan büyük bir aynayı destekliyor. Birçok ayna, insanları sayısız yansıma tarafından açılan çeşitli manzaraları görmek için avluya gitmeye davet ediyor. 

Çok sayıda aynanın bulunması insanları, sayısız yansımanın yarattığı çeşitli manzaraları görmek için avlu etrafında yer değiştirmeye teşvik ediyor.

Genellikle büyük avlunun tamamlayıcısı olan küçük avlu, daha fazla aynaya ve ek olarak tente altında bir hamak platformuna ev sahipliği yapıyor.


Çelik iskeletler, insanların yukarı ve aşağı hareket ettirmelerine ve yan yana, videoda yakalanabilecek büyüleyici efektler oluşturmasına izin veriyor. 


Etiketler

Bir yanıt yazın