Modüler Bambu Cepheli Tanıtım Merkezi

Gad, geleneksel bir Çin şarabı türü için bambu cepheli bir tanıtım merkezi tasarladı. Bina, Çin'in Zhejiang eyaletinde, özel sarı pirinç şarabı türünün ortaya çıktığı bir kasaba olan Dongpu'da yer alıyor.

Fotoğraflar: YAOLI STUDIO

Merkez, Shaoxing Pirinç Şarap Kasabası’nın büyük ölçüde gelişmemiş bir bölgesinde, Dashu Nehri’nin kıyısında bulunuyor.

Bina, başlangıçta Shaoxing pirinç şarabı için bir “tanıtım ve deneyim salonu” olarak hizmet verecek, ancak sonrasında üç restoran içeren ticari bir binaya dönüştürülecek. Merkezde şu anda bir kitapçı ve bir çiçekçi de bulunuyor.

Gad, bu uyarlanabilirliği göz önünde bulundurarak, binanın düzeninin kolayca değiştirilmesine olanak tanıyan modüler bir yaklaşım benimsemiş.

Gad, başlangıçta yapıyı ahşap olarak inşa etmeyi düşünse de sonunda malzemenin montajının daha kolay olacağı ve bölgenin yağışlı iklimine daha iyi hizmet edeceği düşündüğü için çeliği tercih etmiş. Bu modüler strüktür, çelik elemanların uzun bambularla çerçevelendiği binanın cephesine kadar uzanıyor.

“Bambu kalaslar fabrikada L-şekilli elemanlara önceden işleniyor, bu da yerinde montaj iş yükünü ve derz işlemeyi azaltıyor. İnşaat hızını ve yerinde kurulumun doğruluğunu sağlıyor.” 
Gad

Alanda öncesinde bir pirinç şarabı fabrikası bulunuyormuş, mevcut durumda bu eski yapının kırmızı tuğlalı bacası korunmuş.

Zemin seviyesinde, dış duvar, ziyaretçiler için korunaklı bir oturma alanı oluşturmak için tek bir aks boyunca geri çekilmiş.

“Binanın dış duvarına başka bir çerçeve eklemek, bina kütlesinin geri çekilmesine, derin ve katmanlı bir cephe oluşturmasına izin veriyor. Jiangnan’daki evlerin çıkarılabilir pencerelerine atıfta bulunan tente, cephenin derinliğini ve katmanlarını daha da artırıyor.”

Etiketler

Bir yanıt yazın