Modernizm ile Doğa Bir Arada

California'da Coachella Vadisi yakınlarında Palm Springs kentindeki "The Desert Palisades Guardhouse", Studio AR+D Architects tarafından tasarlandı.

Doğal paslanmış çelikten inşa edilen yapı, toprak tonlarıyla çöle uyum sağlarken, dikdörtgen geometrisiyle çölün organik formunda öne çıkıyor.

Giriş yolunu aydınlatan 10 m uzunluğundaki konsol ve konsol bitiminde yer alan devasa kaya mekansal ilişkiye dair ipuçları veriyor. Konsol, kayanın üzerine konup temas etmeyecek şekilde tasarlanmış: Mimarlık ofisi, bu durumun, doğallık ile insanın romantik gerginliğini bir araya getiren bir kompozisyon olduğunu söylüyor.

Yapıda kullanılan paslanmaz çelik kabuk, çevresindeki büyüklü küçüklü kaba dokulu kayaların oluşturduğu manzarayı güzel bir şekilde çerçeveliyor.

Cephe kaplamasında kullanılan ahşap ve beton, çelik gibi dayanıklı malzemeler oldukları için seçilmiş, yine çölün engebeli arazisini yansıtabilmesi için süslenmeden bırakılmış.

Modern tarzda tasarlanan iç mekan ise, çölün kör edici güneşi ve kavurucu sıcaklığından etkilenilmeden nefes kesen manzaranın izlenebileceği şekilde kurgulanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın