Moda’da Açık Hava Sergisi: “Mahallede Karşılaşmalar”

"Mahallede Karşılaşmalar" temasıyla gerçekleştirilen projede, 11 farklı sanatçının 11 farklı eseri Moda’yı bir açık hava sergisine dönüştürecek. Katılımcılar sanat eserlerini bir harita yardımıyla keşfe çıkacak.

İstanbul’un tarihi semtlerinden Moda’da 5-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek Red Bull Art Around, bahar aylarında semtin sokaklarını ve çeşitli mekânlarını çağdaş sanatla buluşturmaya hazırlanıyor. Projenin küratörlüğünü Amira Akbıyıkoğlu üstleniyor. Akbıyıkoğlu’nun projedeki hedefi, sanatçıların semtten rol çalmayan, semt ile diyaloğa giren işleriyle insanların hayatına sızmak. “Mahallede Karşılaşmalar” temasıyla İstanbulluları sokakta sanatla buluşturacak etkinlikte sanal dünyada olduğu gibi eserlerin de çatlaklardan, açık kapılardan ve kıyı köşede kalmış mekânlardan sızıp görünür olması istendi.

İlki, geçtiğimiz yıl Karaköy’de düzenlenen projede bu yıl hem köklü tarihi hem de hâlâ en popüler semtlerden biri olması sebebiyle Moda özel olarak seçildi. Kadıköy’de ezelden beri yaşatılan sanat ruhunun bir parçası olarak düzenlenen sergi, son dönemde kafelerin istilasına uğramasına rağmen sayfiye ruhunu hâlâ yitirmemiş olan Moda’nın tarihi zenginliğine yakışır bir deneyim olacak.

Red Bull Art Around insanların nefes almak için kaçtıkları ve ferahladıkları Moda’yı yeni karşılaşmalara çağırıyor ve başta gençler olmak üzere herkesi şehir hayatına bıkkın değil uyanık ve heyecanlı yaklaşmaya davet ediyor. Proje, Moda’nın farklı noktalarında yer alacak, farklı disiplinlerden çalışmalarla, her gün önünden geçilen alanlarda farklı algılar yaratmak ve gündelik rutinimiz kırmak istiyor.

Onur Atay’ın mimari bellek çalışması; Özge Topçu’nun yerleştirmesi; Berk Çakmakçı’nın ses yerleştirmesi; Hacer Kıroğlu’nun desenleri; Plankton Project’in bir berber dükkânının önündeki kolonlar için tasarladığı şehir mobilyası; Hera Büyüktaşçıyan’ın kilisenin vitraylarına yaptığı müdahale; ESK REYN’in duvar boyaması; Cem Dinlenmiş’in sanat ve çizerliği bir araya getiren üretimi; Nihat Karataşlı’nın havuz yerleştirmesi; İrem Günaydın’ın flama projesi ve Lara Ögel’in zemin müdahalesi Moda’da yer alan eserler olacak.
Brunelle havuz, Brunelle duvar, All Saints Kilisesi, Dün, Moda Parkı, Çırak Berber kolonlar, Kısmet Çiçek Evi, Mühürdar Karakolu Sokak, Başar Sokak, Bant Mag Mekan ve Wunder’de farklı medyumlarla üretilmiş eserler yer alacak. Bant Mag işbirliğiyle gerçekleşecek Red Bull Art Around’un açılış etkinliği 5 Mayıs’ta Brunelle’de 19.30’da başlayacak ve canlı DJ performanslarıyla gece boyunca devam edecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın