Moda Bostanı için İyi Haber

Moda Gezi Bostanı'na verilen otopark ruhsatının iptali için İBB'ye başvuran Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu, arsayı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiralayabileceklerini belirtti. Bostan'daki işgal eylemi ise sürüyor.

Kadıköy Caferağa Mahallesi’ndeki eski sabit pazar yerine kurulan Moda Gezi Bostanı’nın otoparka dönüştürülmesi girişimine karşı mahalle sakinlerinin başlattığı işgal eylemi birinci haftasını dolduruyor. Caferağa Dayanışması’nın önceki akşam düzenlediği forumda mahalle sakinleri Kadıköy Belediye Başkanı Aykut Nuhoğlu’na taleplerini iletti. Moda Gezi Bostanı’nın yer aldığı yeşil alana İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 22 Temmuz’da verdiği otopark ruhsatının iptali için başvurduklarının söyleyen Nuhoğlu, İBB’nin kararı tekrar gözden geçireceğini belirtti.

Kadıköy Belediyesi’nin İBB’ye yaptığı başvuruda “Söz konusu alanın Kadıköy İlçesi Afet Planlamasında Afet Toplanma Alanı olarak belirlenmiş olması dolayısı ile bu alanın otoparka dönüştürülmek üzere çalışma başlatılmış olması semt sakinlerinin tepkisine ve infialine neden olmuştur” denilerek konunun tekrar gözden geçirilmesi ve kararın düzeltilerek ruhsatın iptali ile ilgili işlemlerin yapılması istendi.

‘VAKIFLAR’DAN KİRALAYABİLİRİZ’

Yaptıkları başvurunun cevabını beklediklerini belirten Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu, yeşil alanın yapılaşmaya açılmaması için arsayı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden kiralamaya da sıcak baktıklarını belirtti. Nuhoğlu, “Bundan sonraki süreçte buraya otopark yapılma ihtimali yok. Bu süreçte buraya yapılmak istenen otopark bizim karşımıza yine gelebilir. Bunun için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne gittik. Vakıflar Genel Müdürlüğü, bu arsayı belediyenin kiralayabileceğini söyledi. Burada yaşayan insanlar otoparka ihtiyacımız yok diyorsa, mahalle halkının isteklerine karşı buraya otopark yapılsın diye ısrar etmek doğru değil” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın