Bir Kolektif Deneyim Mimarisi: Mobile Podium

en-route-architecture tarafından tasarlanan Mobile Podium geçirgen mekansallığıyla kolektif deneyimi tartışmayı ve anlamayı sağlıyor.

Tüm görsel iletişim tekniklerine rağmen, kamusal diyalog hala fiziksel bir platforma ihtiyaç duyuyor. Avrupa seçimleri bağlamında, proje bilgilendirmesi için mekan sağlayan ve etkinliklere ev sahipliği yapabilen enformasyon pavyonu olarak adlandırılmış. Nihayetinde tekrar kullanılabilecek ya da konum değiştirebilecek şekilde ele alınan yalnızca bir etkinlik ya da belli bir periyot için tasarlanmış geçici strüktürlerle aynı yapısal tutumla ele alınmış. Bu bağlamda enformasyon pavyonunu tasarlamak objenin kendisinin tasarımıyla aynı zamanda potansiyel yaşam döngüsünün de yeniden düşünülmesini gerektirmiş.

Mobile Podium tartışmak ve kamusal değişim için fayda sağlayıcı ve görkemli bir platform olarak ele alınmış. Sökülebilen strüktür birbirine tepelerinden 180 derecelik açı yapan ve diyagonel bir şekilde kesik standart 2 nakliye konteynerinden oluşuyor. Sundurmayı çerçevelemek için strüktür 2 tane ek elemanla desteklenmiş. Standart nakliye konteynerlerinin bu değişimi kamusal oturma alanlarının basamaklarını ve bu basamakların altına gizlenmiş küçük bir iç mekan sağlamış. Oturma alanları kamusal bir araya gelişler için önerilmiş, buna ek olarak aşağıda kalan mekan da destekleyici işlevleri ve özel programlara ilişkin enformasyonu ağırlıyor.

Mobile Podium için seçilen ilk konum Atina’nın merkezindeki Klafthmonos Meydanı olmuş. Doğası gereği geçici bir strüktür, programatik ihtiyaçlarını karşılamak için bir enformasyon merkezi görevi gören gerekli iç mekanı sağlamış. Büyüyen bir toplanma alanı ile kamusal alanı zenginleştirmiş. Sonunda bir açık hava oditoryumu olmuş.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın