Mısır’daki Bilim Kenti Yarışmasını Weston Williamson + Partners Kazandı

Weston Williamson + Partners ofisinin kazandığı uluslararası yarışmanın jürisinde Suha Özkan da yer alıyor.

Kahire yakınlarındaki 6 Ekim Kenti’nde yer alacak bilim müzesi kompleksi için açılan tek aşamalı uluslararası yarışmayı Philip Turner yöneticiliğindeki İngiliz Weston Williamson + Partners ofisi kazandı. Yarışma 15 Nisan 2016 tarihinde ilan edilmişti.


1. ödül, Weston Williamson + Partners

23 Ağustos 2016 tarihinde jüri değerlendirme çalışmasının başladığı yarışmada sonuçlar 29 Ağustos 2016 tarihinde açıklandı. Yarışmada amaç bilim ve araştırma kompleksi için kapsamlı planlama ve tasarım probleminin çözülmesiydi. İskenderiye Kütüphanesi tarafından açılan yarışmada istenen 6 Ekim Kenti için odak oluşturacak ve Mısır’da bilimin yeniden doğuşunu simgeleyecek mekânların tasarlanmasıydı.


3. ödül, Zaha Hadid Architects  

UNESCO yönetmeliğine göre hazırlanan ve UIA tarafından desteklenen yarışmaya 45 ülkeden 145 ekip katıldı. Toplam 260.000 dolar para ödülü verilen yarışmada 4 derece ve 4 mansiyon ödülü verildi. Kazanan proje, çeşitli büyüklüklerde dairesel saçak kullanımı ile oluşturduğu peyzajı ve  yapay bulutlarla gölgelenen üst teras gibi mekânlarıyla “incelikli ve zengin tasarım” özelliği gösterdiği gerekçesiyle ödüle layık görüldü. Merkezinden başlayarak üç aşamada tamamlanabilecek olan proje “rasyonel ve çalışılabilir” bir tasarım çözümü sunuyor.

Yarışmada verilen ödüller şu şekilde:

  • 1. ödül, Weston Williamson + Partners (İngiltere)
  • 2. ödül, Ngiom Partnership (Malezya)
  • 3. ödül, Zaha Hadid Architects (İngiltere)
  • 4. ödül, Gansam Architects & Partners
  • Eşdeğer mansiyon, Petras Architecture, XCON Housos (Yunanistan)
  • Eşdeğer mansiyon, Joaquim Caetano de Lima Filho, Daniel Henrique Ribeiro, Giliarde Silva and Guilherme Oliveira (Brezilya)
  • Eşdeğer mansiyon, Whitespace architects (Birleşik Arap Emirlikleri)
  • Eşdeğer mansiyon, Francisco Jorquera (İspanya)

 


4. ödül, Gansam Architects & Partners

Yarışmaya katılan tüm projelerin sergisi 30 Ağustos-6 Eylül 2016 tarihleri arasında İskenderiye Kütüphanesi’nde gezilebilir. Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın