Miras için satılık köy

Mütesellim Karaosmanzade Hacı Ömer Ağa'dan torunu Hacı Hüseyin Ağa'ya kaldığı belirtilen, Bodrum'a bağlı Güvercinlik köyündeki 21 milyon lira değerindeki mirastan paylarına düşeni almak isteyen varisler, köyün satılması için mahkemeye başvurdu.

Muğla Barosu’na bağlı avukatlar Nurcan Akça ve Bülent Özyürek tarafından belirlenen 610 varis, avukatları aracılığıyla Güvercinlik köyünün satılması için Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Mirastan paylarına düşeni alabilmek için bir süredir hukuksal girişimlerde bulunan varisler, Güvercinlik köyünün satılmasını ve paylarına düşeni almak istiyor.

Güvercinlik’te 6’sı boş 117 ayrı parsel için açılan davalarda yüzlerce klasör dosya hazırlandı.

Tamamı yaklaşık 50 dönüm olan arazilerin yasalar gereği 10 dönümünün imara ayrılacağı belirtildi.

Muğla Barosu’na bağlı avukatlardan Nurcan Akça, Güvercinlik köyünün Bodrum Yarımadası’nda herkes tarafından bilinen çok uzun süreli sorunları bulunduğunu söyledi.

Köyün üzerindeki mülkiyetlere ilişkin sorunların Osmanlı döneminden beri çözülemediğini anlatan Akça, şu bilgileri verdi:

”Burası mirasçılara intikalleri yapılamamış bir köy. Daha önce burada mahkeme kararıyla yapılmış ikinci bir kadastro çalışması vardı. Bu ikinci kadastro çalışması nedeniyle belirlenmiş olan mülkiyetlerdeki mirasçılar bize müracaat ettiler. Onlarla ilgili uzun süren yorucu kapsamlı bir çalışma yaptık. Bu çalışmanın sonucunda davalarımızı açtık dosyalarımız hazır. Umut ediyorum ki Güvercinlik’te yaşayan herkes için, hem kendi müvekkillerimiz, hem bizi vekil olarak tayin etmeyen davalılar için mevcut problemleri halledebileceğiz.”

”ARSA VE ARAZİLERİN DEĞERİ 21 MİLYON LİRA”

Muğla Barosu avukatlarından Bülent Özyürek de Güvercinlik köyündeki sorunlu bölgede 117 parsel bulunduğunu, bu parsellerin büyük çoğunluğunun otel, pansiyon, konut yapılmak suretiyle işgal edildiğini savundu.

117 parselden sadece 6 tanesinin boş olduğunu ifade eden Özyürek, ”Bizim yaptığımız çalışmayla, ortaklığın giderilmesiyle, oradaki mülk sahiplerinin çok daha fazla nemalanması, tapuya kavuşması söz konusu. Şu anda buradaki gayrimenkullerin değeri 21 milyon lira civarında. Bu sadece arazi bedelinin değeri. Buna ilişkin davaların bir kısmı açıldı. Diğer davalar için de mahkemelere başvuruyoruz” dedi.

Kocaeli’de faaliyet gösteren ve Osmanlı tapularının güncellenmesiyle tanınan emlakçı Tuncer Rıfat Barın ise konuyu başından beri takip ettiğini ifade ederek, ”Güvercinlik’te yaşayanların davanın çözülmesine yardımcı olmalarını istiyorum. Eğer istikballerini düşünüyorlarsa bu fırsatı kaçırmasınlar. Dava sonuçlanınca tapularını alabilecekler” diye konuştu.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI ERTEN’DE VARİSLERDEN

Varislerden Süleyman Tan, Güvercinlikte yaşanan sıkıntı nedeniyle şimdiye kadar herkesin mağdur olduğunu, bölgede oturanların büyük sıkıntı yaşadığını anlattı.

Köyde oturanların evlerini kiraya veremediklerini ve satamadıklarını belirten Tan, sorun çözüldükten sonra herkesin tapusunu alabileceğini kaydetti.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten’in amcası Mustafa Erten ise hem kendisinin hemde Mehmet Erten’in varisler arasında yer aldığını ifade etti.

Erten, ”Benim büyük bir beklentim yok. Sadece gerçek düzlüğe çıksın, herkes hakkını alsın. Arkadaşlardan bir şey beklemiyoruz. Arsaların arazilerin ücretlerini ödesinler mirasçılara, kendileri de tapularını alsınlar. Onlar da kurtulsun. Hava Kuvvetleri Komutanı da varisler arasında ama o vekalet vermedi. Nedenini bilmiyorum” dedi.

Hüseyin Ağa’nın 3 eşinden 11 çocuğu olduğu, 8 çocuğunun soyunun devam ettiği, bunlardan 33 torun, torunların da bine yakın varisi bulunduğunu öğrenildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın