Minyatür Kent Manzaraları

Londra, Paris, Berlin, Melbourne ve Hong Kong gibi dünyanın dört bir yanındaki galerilerde eserlerini sergileyen Güney Avustralyalı heykel ve şablon sanatçısı Joshua Smith, bozulan kent manzaralarını kusursuz bir şekilde yeniden canlandırıyor.

16 yıl boyunca şablon sanatıyla uğraşan ve bir sanat galerisi işleten Joshua Smith, yeni şeyler denemek için minyatür heykel sanatıyla ilgilenmeye başlamış.

Genel olarak kentsel bozulmalardan ilham alan sanatçı çalışmalarında, yerdeki sigara izmaritlerinden sokaktaki çöplere ve kaldırımdaki sakıza kadar tüm detaylara yer veriyor.

Kent işçileri, kent sakinleri ve sokak sanatçıları gibi farklı kitlelerin kente kattığı ayrıntıları minyatür yapılarında derinlemesine sergileyen sanatçının, çatısında masa bulunan bir bina ve binanın altında yer alan küçük bir Çin lokantası gibi özenli eklemeleri, çalışmaları canlı hale getiren unsurlardan.

Sanatçı binaların yerleşim yerlerinden referans fotoğraflar kullanarak oluşturduğu eserlerini MDF, karton ve plastik malzemelerle yapıyor.

Sanatçının tüm çalışmalarını Instagram hesabından görebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın