Miniatürk’e Tepeden Bakma Fırsatı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Miniatürk'te İstanbul'u ve Türkiye'yi kapsayan Flyride helikopter turu simülasyonunu başlattı.

Kültür AŞ’den yapılan açıklamaya göre, Flyride helikopter turu simülasyonu Miniatürk’te faaliyete geçti.

Ziyaretçilere, 11 dakikada İstanbul, 14 dakikada da Türkiye turu atma heyecanını yaşatan simülasyon, rüzgar, yağmur, dokunma gibi gerçek efektlerle zenginleştirilmiş 3 boyutlu helikopter ve kara çekimlerinden oluşuyor. Simülasyonla her seansta 30 ziyaretçi, İstanbul ve Türkiye turu atarak eşsiz manzaraları görebilecek.

Türkiye turunda ziyaretçiler, Miniatürk’ten kalkan helikopterle Topkapı Sarayı’nda Osmanlı tarihini, Bergama ve Efes’te antik Yunan şehirlerini, Aspendos’ta gladyatörleri, Kaş’ta sualtı dünyasını, Fethiye’nin eşsiz güzelliğini, Kapadokya peri bacalarının efsununu, Nemrut Dağı kalıntılarını, özgün mimarisiyle Mardin’i, Sümela Manastırı’nı ve Uludağ’da kayak zevkini kapsayan tur atacak.

İstanbul turunda ise ziyaretçiler, İstanbul Boğazı’nı, Kız Kulesi’ni, Dolmabahçe Sarayı’nı, Ayasofya’yı, Topkapı Sarayı’nı, Sultanahmet’i, Haliç’i, Rumeli Hisarı’nı ve Mısır Çarşısı’nı görebilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın