Minare Ev

Hindistanlı mimarlık ofisi Choukur studio’nun tasarladığı, Nodia’da bulunan “Minare Evi” iklimsel verilere olduğu kadar mimari mirasa da saygı duyan tasarıma sahip.

2017 yılında inşaatı tamamlanan ve 8.000 metrekare araziye oturan ev, yüksek ve çok katlı ofis yapılarıyla dolu mahallede bulunan evin hemen yan arsasında büyük bir golf sahası bulunuyor. Bu yoğun kentsel alanda inşa edilen ilk konut olma özelliğine sahip Minare Ev, kendinden sonra gelecek konut yapıları için bir öncü olma konumunda aynı zamanda.

Gün geçtikçe yiten geleneksel mimarlık geleneklerinden öğrendiklerini güncel ihtiyaç ve teknolojiler ile yorumlayan evin tasarımında Hint mimarlık kültürü ve mirası önemli bir rol oynuyor.

Nilesh Bansal, Tejeshwi Bansal, Manisha Nimesh, Tarini Sharma ve Gauri Prakash tarafından tasarlanan Minare Evi’ne adını veren minare biçimli kule, güney-batı yönündeki açık cephenin tam ortasında konuşlanıyor. Bu açıklıklar sayesinde kulenin içinde hızlıca ısınan hava yükselerek evin içinde sürekli bir hava akımı yaratıyor. Evin etrafındaki yeşil alan ve minarenin hava çekimi sayesinde oluşan sürekli taze hava akımı, iç mekânda hava sıcaklığını azaltarak enerji yükünü de azaltıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın