Mimozalı Kadın Enli Yokuşu’nda

Osman Hamdi Bey’in "Mimozalı Kadın" adlı eseri, Beyoğlu Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü iş birliği ile Kılıç Ali Paşa Mahallesi’ndeki Enli Yokuşu merdivenlerine resmedildi.

Beyoğlu Belediyesi, ilçenin cadde ve sokaklarını güzelleştirmek için üniversiteler ile çalışmalara başladı. Bu çalışmalar kapsamında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Resim Bölümü öğrencileri, üniversitelerinin kurucusu Osman Hamdi Bey’in “Mimozalı Kadın” eserini Kılıç Ali Paşa Mahallesi’ndeki Enli Yokuşu merdivenlerine çizdi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci, projeyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Beyoğlu Belediyesi bu çalışma ile ilgili bize geldiğinde, Resim ve Heykel Müzesi’nin tam karşısında olan Enli Yokuşu’na yapılmasını arzuladık ve “Mimozalı Kadın”ın merdivene resmedilmesini teklif ettik. Şimdi merdivenlerden inip çıkanlar, yorgunluklarını “Mimozalı Kadın”la selamlaşarak giderecekler.”

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu’nu daha da güzelleştirmek için her türlü çalışmayı yapmanın gayreti içerisinde olduklarını belirtti:

“Beyoğlu Belediyesi olarak ilçemizde bulunan özellikle geniş merdivenlerin görsel açıdan güzel olması, sokaklarımızın ve caddelerimizin güzel gözükmesi için bir çalışma başlattık. İlkini hemen Galata Port’un arka tarafında bulunan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin bulunduğu yokuşta gerçekleştiriyoruz. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile yaptığımız iş birliği neticesinde gençler, derslerinden artan zamanlarda burada el becerilerini gösteriyorlar. Beyoğlu’muzun diğer merdivenlerini de yine üniversitelerimizle yapacağımız iş birlikleriyle bu şekilde güzelleştireceğiz”

Etiketler

Bir yanıt yazın