MİM’in 16. Bölüm Konuğu Zeynep Ahunbay

Nevzat Sayın'ın Zeynep Ahunbay'ı konuk ettiği MİM'in 16. bölümü, 18 Ocak günü saat 23:00'da TRT2'de izleyici ile buluşacak.

Yayınlanan bölümlere TRT İZLE, TRT2 YOUTUBE mecralarından ve TRT DİNLE PODCAST kanalından yayınlanan bölümlere erişebilirsiniz.

Zeynep Ahunbay

1970‘te İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. 1971’de aynı fakültenin Mimarlık Tarihi ve Rölöve Kürsüsü’ne araştırma görevlisi oldu. Prof. Doğan Kuban yönetiminde yaptığı “Osmanlı Mimarlığında Sultan Ahmet Külliyesi ve Sonrası” konusundaki doktorasını 1975’te tamamladı. 1977/78 öğretim yılında İngiltere’nin York Üniversitesi’nin koruma alanındaki uzmanlık programına katılarak, “Side’de Arkeoloji ve Koruma” konusunda bir tez hazırladı. İstanbul Medreseleri’nin korunması ve yeniden kullanımı konusundaki teziyle 1980’de doçent oldu. “Mimar Sinan’ın Eğitim Yapıları” konulu çalışmasıyla 1988’de profesörlüğe yükselen Ahunbay; İstanbul, Side, Hasankeyf, İzmit, Mardin, Bosna ve Kosova’da koruma çalışmalarına katılarak uygulamalar yaptı. Osmanlı mimarisi, Dünya Mirası, koruma teknikleri ve kuramı konularında yayınları bulunmaktadır. ICOMOS Türkiye ve Europa Nostra-Türkiye üyesidir.

Programın TRT 2 ekranındaki tekrarları şu şekilde:

  • Salı 11:00
  • Perşembe 7:00
  • Cumartesi 16:45
Etiketler

Bir yanıt yazın