MimED 2019 Öğrenci Proje Yarışması’nın Soru ve Cevapları Yayınlandı

Mimarlık Eğitimi Derneği tarafından bu sene 18. kez düzenlenen MimED 2019 Öğrenci Proje Yarışması'nın soru ve cevapları yayınlandı.

Soru ve Cevaplar

S1: MimED e göndereceğimiz 2018-19 dönem projelerimizi bu yarışmayla aynı formatta başka bir yarışmaya da gönderebiliyor muyuz? Bu MimED için bir sıkıntı oluşturur mu?

C1: MimED2019 Mimarlık Öğrencileri Ödülleri’, mimari proje stüdyolarının ‘2018-2019 güz’, ‘2018-2019 bahar’ ve bazı üniversitelerimizde yürütülen yaz okulu kapsamındaki ‘2018-2019 yaz’ yarıyıllarında üretilmiş projelerine açıktır. Bu şartı sağlayan projenizin başka yarışmalara katılmış olması MimED2019 başvurunuzu etkilememektedir.

S2: Projem kurgusu itibariyle 7 plan en az 4 kesit gerektiriyor. Tüm planları ve kesitleri paftaya koymaya gerek var mı? Bir çok kesit koymak yerine yaşam kesiti koyabilir miyim?

C2: En fazla A1 – 2 pafta olmak üzere, projenin hangi temsil araçları ile ifade edileceği, sunum teknikleri ve pafta düzenleri katılımcıya bırakılmaktadır.

S3: Geçen sene yanlış gönderilen pafta ile bu sene tekrar katılınması mümkün mü?

C3: MimED2019 Mimarlık Öğrencileri Ödülleri’, yalnızca mimari proje stüdyolarının ‘2018-2019 güz’, ‘2018-2019 bahar’ ve bazı üniversitelerimizde yürütülen yaz okulu kapsamındaki ‘2018-2019 yaz’ yarıyıllarında üretilmiş projelerine açıktır.

S4: 2018-2019 bahar döneminde bitirme projesi aldım. Şartnamede bitirme projesi ve son yarıyıl projesi ile katılamayacağını gördüm. 4.sınıf kategorisine hangi proje ile katılabilirim?

C4: ‘Dördüncü yıl mimarlık öğrencileri proje ödülleri’ kategorisine bitirme, diploma, son yarıyıl projeleri vb. dahil değildir. Eğer ‘2018-2019 güz’ yarıyılında dördüncü sınıf olarak bir dönem projesi aldıysanız, bu projenizle MimED2019’a başvurabilirsiniz.

S5: 4.sınıf mimarlık öğrencisiyim, 3. Sınıf bireysel yaptığım projemle yarışmaya katılmayı düşünüyorum. Proje yürütücüsü derken dersi yürüten hoca mı kastediliyor ? 10-30 Ekim tarihleri arasında projelerin dijital teslimlerinin yapılması ve ücret ödenmesi dışında önceden başvuru yapılmalı mı ?

C5: Proje yürütücüsünden kasıt, dönem projesinin üretildiği proje stüdyosunun yürütücüsüdür. Kayıt ve dijital ön eleme için yüklemeler, eşzamalı olarak yarışma web sitesinden [www.mimedprojects.com] gerçekleştirilmektedir.

S6: Paftadaki görsellerin yanında ve altında bulunan açıklayıcı yazılar var. Bunlara ek olarak paftanın altına şartnamedeki yazıldığı gibi projeyi açıklayan metin yazmaya gerek var mı? Ve bu açıklamamız için verilen bant A1 boyutuna dahil midir?

C6: Proje açıklama metni, resim altı açıklama yazılarından farklı olarak projeyi genel olarak özetleyen metindir ve eklenmesi zorunludur. Projeyi anlatan metin bandı, pafta içerisinde kalacak biçimde A1 paftanın altına yerleştirilmelidir.

S7: Daha önceki bir yarışmaya gönderilmiş projeyi mimed de tekrar yarıstırabilir miyim?

C7: Cevap için C1’e bakınız.

S8: Benim proje çalışmalarımda gif projemi paftaya göre daha iyi anlatıyor ve açıklıyor. Acaba hem paftamı hem de gifimi yarışmaya yollayabilir miyim ?

C8: Dijital ön elemede yarışma web sitesine yüklenecek proje paftaları “Proje Görseli” olarak adlandırılmıştır. Bunlar, A1 boyutunda [59,4cm. X 84,1cm.] düşey [portrait] olarak düzenlenmiş, JPG formatında ve en fazla 10MB olmalıdır. Dijital kayıt sistemi diğer formatları kabul etmemektedir.

S9: Posta yoluyla gönderim yaptığımızda kargoya isim yazmadan gönderim yapmamaktadırlar. Kargoya ad soyad yazmamız da bir sıkıntı olur mu ?

C9: Raportörler basılı projeleri yarışma web sitesi tarafından otomatik olarak verilen proje kodlarını kapatarak ve sınıflarına göre verdikleri sıra numaralarıyla sergileyecek; jüri projeleri sadece bu sıra numarası ile tanıyacaktır. Jürinin değerlendirmesi sona erip ödül alan projeler belirlendiği zaman kimlik zarfları açılacak ve ödül sahipleri belli olacaktır. Dolayısıyla kargo etiketinde isminizin yer alması sorun teşkil etmemektedir.

S10: Aynı projeyle aynı zamanlarda farklı bir yarışmaya da katılabilir miyiz ?

C10: Cevap için C1’e bakınız.

S11: Yarışma konusu öğrenciler tarafından mı belirlenecek?

C11: Cevap için C3’e bakınız.

S12: Biz 80 öğrencinin (tüm sınıfın) üretiminde ortak çalıştığı 1:1 ölçekteki bir projeyle katılmak istiyoruz. Daha önceki senelerde grup sayısında herhangi bir kısıtlama yokken bu sene 3 kişilik bir sınırlamanın getirilmesiyle temsil edecek kişilerin seçimi konusunda bir sıkıntı yaşıyoruz. Proje için sınıftaki 30 mimarlık öğrencisini 8 kişinin ortak çalışmasıyla temsil etme karar almıştık. Ancak kısıtlama ile birlikte nasıl bir katılma yönetmi getireceğimizi bilemedik. Bu konuda bizi aydınlatır mısınız? Yarışmaya esnek bir grupla katılabilir miyiz?

C12: Katılımcılar arasında eşit bir değerlendirme zemini oluşturabilmek ve grup içindeki öğrencilerin bireysel katkılarının anlaşılabilmesi amacıyla grup olarak üretilen projeler en fazla 3 kişiyle sınırlandırılmıştır. Daha fazla kişinin dahil olduğu büyük katılımlı üretimler yarışmaya kabul edilmeyecektir.

S13: Temmuz 2019 mezunuyum. Yarışmaya katılım sağlayabilir miyim?

C13: MimED2019 Mimarlık Öğrencileri Ödülleri’, mimari proje stüdyolarının ‘2018-2019 güz’, ‘2018-2019 bahar’ ve bazı üniversitelerimizde yürütülen yaz okulu kapsamındaki ‘2018-2019 yaz’ yarıyıllarında üretilmiş projelerine açıktır. Mezuniyetinizin gerçekleşmiş olması MimED2019 başvurunuzu etkilememektedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın