Yenileme ile Evden Çalışma Alanına Dönüşüm

Yenileme ile Evden Çalışma Alanına Dönüşüm

Cometa Architects, Barselona'daki eski bir daireyi yenileyerek dört kişilik bir aile için "evden çalışma" düzenine uygun bir ortam tasarladı.

Mimariye ve iç tasarıma tutkulu dört kişilik bir aile, salgın sonrası gerçekliğe yanıt verebilecek bir mimar ile çalışarak, evlerini kesintisiz kat planından ödün vermeyecek bir “evden çalışma alanı”na dönüştürmek istiyormuş.


Projede tam boy kapılarla ardışık uzlamsal bir perspektif yakalanmış. Alanın aldığı yer yer büyük miktarda ışık daha küçük, daha karanlık ortamlarla kesintiye uğratılmış.

Evin yenilenmesinde, önceden kalan değerli unsurlarla birleşebilecek anlamlı bir materyal seçimi önemli bir karar olmuş.

Uzun karanlık koridorları, bağlantısız küçük bir mutfağı, çok sayıda servis odası ve karanlık köşeleri olan 20. yüzyıldan kalma modernist daire; önemli yapısal değişiklikler gerektiren yeni bir dağıtım, yepyeni elektrik, su ve ısıtma-soğutma tesisatlarıyla tamamlanmış.

Bir dizi özel üretim kapıyla süslenmiş olan koridor, dairenin belkemiğini oluşturuyor. Bu alan, yemek pişirmenin sahipleri için meditatif bir ritüel olduğu, gizli bir restorandan ilham alarak mutfağa açılıyor.


Ebeveyn odası, karanlık, şık bir gömme dolap alanına ve oradan da ebeveyn banyosuna açılıyor. Özel olarak yaptırılan yivli cam paravanlar, ıslak alanı diğerlerinden ayırıyor.

Mekanın yenileme çalışması mimari konsept, detay tasarımı, yapısal hesaplamalar, izinler, proje yönetimi, inşaat uygulaması ve restorasyon işlerini içeriyor.

Etiketler

Bir cevap yazın