Şehrin Ortasında Bir Vaha: El Jardin Anatole

Şehrin Ortasında Bir Vaha: El Jardin Anatole

Dellekamp/Schleich, lamine ahşaptan yapılmış karma kullanımlı yapı tasarımıyla kullanıcılara şehrin ortasında bir vaha sunuyor.

El Jardín Anatole, Meksika’nın başkenti Mexico City’de Colonia Polanco mahallesinde yer alan ve ülkede, meşe kullanılarak inşa edilen lamine ahşaptan yapılmış beş katlı, karma kullanımlı ilk yapı.

Yapı, bir giyim mağazası, bir mobilya showroomu ve ofislere ev sahipliği yapıyor. Dellekamp/Schleich, projeyle, bölgenin kentsel düzenlemeleri ile oluşturulan yeşil alan için mekan transferini tersine çevirerek, ticari katı dış mekana bağlayan, samimi bir ortam yaratacak şekilde ön planda kalan kentsel bir iyileştirme önermiş.

Kamuya açık alan oluşturan, şehirle kucaklaşan ve kullanıcıyı içeriye davet eden bir bahçe tasarımı tercih edilmiş. Bu da projenin ana karakterini, yani ahşap yapıyı tamamlayan iyi bir kentsel karar olmuş.

Beş katlı kompleks, birinci katta yer alan lamine ahşap kiriş sayesinde alt cam kütlenin üzerinde yüzüyor gibi görünüyor ve kolonsuz iç mekanları ortaya çıkarıyor. Bu da çok yakın kanat şeklindeki elemanlardan ve yine lamine ahşaptan oluşan ahşap bir kütleyi destekliyor. Malzeme seçiminde genel olarak ahşap tercih edilmekle birlikte zemin kattaki ahşap kirişi destekleyen tek “V” şeklindeki sütunda kullanılan çelik veya sirkülasyon çekirdeğinde ve bölme duvarda kullanılan beton gibi malzemeler de kullanılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın