Sade Malzemeler ile Mekansal Zenginlik Sunan Oche House

EOVASTUDIO, İspanya'nın Cádiz şehrinin güneyindeki La Línea de la Concepción'un tarihi merkezinde bir proje tasarladı.

EOVASTUDIO, La Línea de la Concepción’un tarihi merkezinde bitişik düzendeki iki bina arasındaki arsada müstakil bir ev tasarladı. Avrupa şehirlerinin tarihi merkezlerinde yaygın olduğu üzere evin projelendirildiği arsa dar ve uzun bir morfolojiye sahip. 3,5 metre genişliğinde ve 15 metre uzunluğunda, bu nedenle izin verilen inşa alanını optimize etmek için çok katlı bir ev tasarlanmış.

Perforeli tuğla taşıyıcı duvarla inşa edilen ev, malzeme sadeliğine ve mekansal zenginliğe sahip. Bu duvarlar, renk ve doku sağlamanın yanı sıra, evin biyoiklimsel davranışını geliştiren bir termal akümülatör işlevi görüyor.

Mimarlık ofisi, programın tipik organizasyonunu tersine çevirerek mekanlara gün ışığı sağlayan bir iç avluya doğrudan bağlanan bir banyo ve yanına yatak odası yerleştirmiş.

Birinci katta oturma odası, tuvalet ve alt kattakini tamamlayan başka bir yatak odası bulunuyor. Son olarak, üst kat bir mutfak ve terasa bağlanan bir yemek odasından oluşuyor.

Tüm mekanlar, eve büyük bir kişilik katan iki merdivenle birbirine bağlanıyor. Bunlardan biri, birinci ve üst katlar arasında büyük bir tonozla biçimlendirilmiş çift yükseklikli bir alanı birbirine bağlayan spiral bir merdiven.

Etiketler

Bir yanıt yazın