Galvaniz Çelik Panellerle Kaplı Bir Ev

Japon mimarlık ofisi Case-Real, Tokyo'daki ufak bir arsa üzerine galvanizli çelik kaplamalı ve gizli çatı terasına sahip bir ev tasarladı.

Koichi Futatusmata ve Yuki Ohnita ortaklığındaki mimarlık ofisi Tokyo’nun Higashi- Gotanda bölgesindeki sakin bir mahallede bulunan 148 metrekarelik alanı en iyi şekilde kullanmak için iki katlı bir konut tasarladı.

Ahşap çerçeveli binaya, sağlam bir görünüm vermek için sıcak daldırma galvaniz çelik paneller kullanılmış. En üst kat terasını çevreleyen panjurlar ile garaj kapısında aynı malzeme kullanılmış. Mimarlık ofisi malzeme tercihlerini, “Dokudaki değişikliklerin ve zamanla kademeli olarak değişen malzemelerin yaşlanmasının keyfini çıkarmanızı sağlayan bir mimari yaratmayı hedefledik,” şeklinde tanımlıyor.

Higashi-Gotanda’daki evin tasarımında temel sorun, alçak bir apartman binası ve benzer yükseklikte başka bir mülk ile çevrili olduğundan alt kata doğal ışık sağlamanın bir yolunu bulmak olmuş.

Açılı panjurlar sayesinde bir yandan komşu binaların evin içini görmesi engellenirken diğer yandan güneş ışığının ve esintilerin terastan evin içine girmesi sağlanmış. İç ve dış mekanları birbirine bağlayan tam boy pencereler ile bol miktarda doğal ışığın eğimli tavandan alt kata çıkan merdiven boşluğuna ulaşması hedeflenmiş.

Mutfak, oturma ve yemek alanı içindeki ferahlık ve açıklık hissini arttırmak için temiz, beyaz tavanlar tasarlanmış.

Yapay aydınlatma, çatının en yüksek noktası boyunca uzanan bir şerit ışıkla sağlanmış. V şeklindeki metal bir reflektör, yumuşak ve ortama uygun bir ışık oluşturmak için ışığı tavana yansıtacak şekilde planlanmış.

Yaşam alanının bir ucunda bulunan ve manzaraya açılan pencere mahallenin yemyeşil görüntüsüne bakıyor. Ahşap zeminler ve doğramalar, her iki katta da sade iç mekanlara sıcaklık hissi verecek şekilde tasarlanmış.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın