Cesur ve Cüretkar Fikirlerle Yeniden Tasarlanmış Bir Apartman Dairesi

Polonyalı iç mimarlık ofisi Mistovia, Varşova'nın Praga bölgesindeki bir apartman dairesini cesur renkler ve yüzeyler kullanarak yeniden tasarladı.

Bir sanat yönetmeni olan ev sahibi, Varşova’nın gözde bölgesi Praga Północ’ta, 1950’lerde mimarlar Jerzy Gieysztor ve Jerzy Kumelowski tarafından tasarlanan bir apartmanda kendine uygun bir alan yaratmak istemiş.

Ev sahibinin cesur ve cüretkar fikirlere olan tutkusu da tasarıma eklenince ortaya cesur fuşya rengi bir dolap, yumuşak şarap kırmızısı bir sehpa, parlak yeşil bir büfe ve turuncu yuvarlak bir yemek masası gibi detayların bir araya geldiği tasarım ortaya çıkmış.

Duvarlarda koyu kök ahşap, açık Calacatta mermeriyle buluşurken, çelik küçük beyaz mozaik karolar 70’lerin havasını taşıyan cam bloklarla birlikte kullanılmış.

Genel iç mekan, ağırlıklı olarak birbirini tamamlayacak ve kontrast oluşturacak çeşitli desen ve dokularla süslenmiş.

Dairenin orijinal yapısına fazla zarar vermeden  mutfak ve yaşam alanına odaklanılmış. Sadece banyo, ev sahibine ve misafirlerine şık bir şekilde hizmet vermeye yetecek minimum boyuta indirilmiş.

Mutfağın Amerikan cevizinden yapılmış yeni doğrama ünitesi Ettore Sottsass’ın imzası niteliğindeki dalgalı kahverengi malzemeyle kaplanmış. Aynı kaplamanın beyaz renkteki versiyonu ana girişin yanındaki ana duvarda da tekrarlanmış.

Yatak odasındaki dolap alanını gizlemek için fuşya renkli bir blok kullanılmış.

Banyo alanına daha fazla doğal ışık getirme çabasıyla, oturma odasına bakan banyo bölmesinin üçte biri cam bloklarla döşenmiş. Islak mekanın içi de aynı geometriyle doldurulmuş, ancak siyah harçlı klasik küçük kare beyaz karolarla değiştirilmiş.

Paslanmaz çelik çerçeveli ayna gibi retro mobilyalar ile zümrüt, koyu kahverengi ve mavilerden oluşan ısmarlama bank, ana karakter olarak evin merkezine yerleştirilmiş.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın