Avustralya’nın Ekosistemine Katkı Sağlayan Deneysel Ev: Garden House

Avustralya’nın Ekosistemine Katkı Sağlayan Deneysel Ev: Garden House

Avustralya'da yer alan Garden House, Baracco+Wright Architects tarafından tasarlanmış deneysel bir konut olarak öne çıkıyor.

Fotoğraflar: Rory Gardiner

Garden House, Avustralya bitki örtüsüyle çevrili şeffaf bir ev.

Baracco+Wright Architects’in deneysel evi, alanın ekosisteminin yenilenmesine katkıda bulunuyor. Geleneksel mimari öğeler, iç ve dış mekan arasında yeni sınırlar oluşturmak üzere yeniden yorumlanıyor.

Garden House, Avustralya’nın Western Port Körfezi yakınlarındaki bir açıklığa yerleştirilmiş küçük bir deneysel konut.

Avustralya Aborijin halkı Boon Wurrung’un topraklarında yer alan Baracco+Wright Architects’in projesi, bölgenin ekosisteminin yenilenmesinin aktif bir parçası.

Çevredeki yeşilliklere ve doğaya güçlü bir şekilde bağlı olan ev, bitkileri kapalı alana hapsetmeden içeride büyümelerine izin verecek şekilde tasarlanmış. Geleneksel mimari unsurları yeniden yorumlayan ofis, klasik duvarlar yerine yapıyı sınırlandırmak için her iki tarafı da birkaç kat bitki örtüsüyle karakterize edilen şeffaf polikarbonat levhalar kullanıyor.

Eksik olan pencerelerin yerini, şeffaflıkları sayesinde bol miktarda ışığın girmesine izin veren büyük açıklıklar, sürgülü kapılar ve çevre panelleri alıyor. Çelik yapı, yükseltilmiş bir ahşap platform, bir yaşam alanı, kendiliğinden yetişen bitkilerden oluşan bir bahçe ve uyku alanı için bir asma kat barındırıyor.

Ev, su akışına izin vermek ve böylece bölge ve doğal süreçleri üzerinde minimum etkiye sahip olmak için yerden asılı. Banyoların sadece küçük bir bölümü yere temas ederken, geri kalanı bitki türlerinin içeride çoğalmasına izin veriyor: ”Ekosistemin yenilenmesine yardımcı olan ve onun bir parçası haline gelen bir sistem.”

Etiketler

Bir yanıt yazın