Mimarlık: Zor Sanat

Doğan Tekeli'nin anılarını anlattığı "Mimarlık: Zor Sanat" kitabı Yapı Kredi Yayınları'ndan çıktı. Kitap yayınevinin internet sitesinde şu şekilde tanıtılıyor:

60 yıla varan meslek yaşamında birçok başarılı projeye ve uygulamaya imza atan Doğan Tekeli bu kez anılarıyla karşımızda.

Türkiye’nin mimarlık ortamının son 60 yıldaki değişen ve değişmeyen yönlerine acı tatlı olaylarla örülü tanıklıklar olarak da okunabilecek anılar, okuru kimi zaman gülümsetecek, kimi zaman da düşündürecek ayrıntılarla dolu.Kamu yöneticileri ile özel sektördeki işverenlerin mimarla ve mimarlıkla ilişkilerini sergileyen ibret verici örnekler, ülkeye yön verenlerin sanata ve sanatçıya bakışını da çarpıcı biçimde yansıtıyor. Gerçekten de mimarlık zor sanat.

Etiketler

2 yorum

  • ahmet-yaliner says:

    Mimarlığın çok da gösterilmek istendigi gibi toz pembe olmadığını bu kitapta gayet iyi anlıyoruz. Mesela Lassa’da yıllar sonra yer yer hasarlar olduğunu, kirişlerde kırılmalar olduğunu ve yapının tıpkıbasım gibi yeniden inşa edildiğini….Buna rağmen, insan düşünmeden edemiyor: Yapıda hasar olmuş ve yeniden yapılmışsa, mimarları tarafından ısrarla 1970’li yıllardaki fotoğraflarının kullanılmasının manası nedir?. Bu kitapta bile, mimar, hala 1977 yılından bir fotoğraf kullanmış. Neden acaba?. Bu, biraz da mimarlığın egosundan ve gerçekleri kabullenmek istemeyişinden midir?. Israrla gösterilmek istenmeye devam edilen ile gerçekliğin birbirinden farkı…

  • zehra-eskisoydan says:

    sadece bir mimarı değil, mimarlık ortamının gitgellerini anlamak için de çok güzel bir kitap. elinize sağlık.

Bir yanıt yazın