Mimarlık Yıllığı 2019 Sergisi ve Panelleri

1 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Türkiye Mimarlık Yıllığı 2019 sergisi ve panelleri bu yıl çevrimiçi yapılacak.

Bu yıl, San Deco sponsorluğunda yapılacak olan sergi ve paneller, toplam 5 etkinlik çerçevesinde düzenleniyor. Bu etkinliklerin ilki olan sergi açılışı ve değerlendirme toplantısı seçici kurul üyeleri Sibel Dalokay, Burak Pelenk, Esin Tercan, Ayhan Usta ve Şebnem Yücel’in katılımıyla 1 Eylül’de yapılacak; kurul, canlı yayında sanal sergiyi gezerken Türkiye Mimarlık Yıllığı 2019 seçkisi hakkında değerlendirmelerde bulunacak.

1 Eylül’deki sergi açılışının ardından toplam 4 adet panel de düzenlenecek. Seçici kurul üyelerinin ikinci bir değerlendirme sonucu bu panellerde tartışmaya açmaya uygun görmüş olduğu 8 proje, canlı yayında, mimari müellifleri ile birlikte tartışılacak. Seçici kurul üyelerinin moderatörlüğü ve müelliflerin katılımı ile gerçekleşecek olan paneller 3, 8, 9 ve 15 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Tümü canlı yayın ile yapılacak olan bu etkinliklere dair detayları aşağıdaki listeden takip edebilirsiniz:

Sergi Açılışı ve Değerlendirme Toplantısı

1 Eylül Salı günü saat 17:00’de yapılacak olan sergi açılışında Sibel Dalokay, Burak Pelenk, Esin Tercan, Ayhan Usta ve Şebnem Yücel’den oluşan seçici kurulun da katılımıyla canlı yayında hem sergi gezilecek hem de bir değerlendirme sunumu yapılacak. Sergi 1 Eylül’de erişime açılacak ve 1 Ekim’e kadar gezilebilecek.

Mimarlık Yıllığı 2019 Panelleri 01 (Gökçeada Lise Kampüsü – Kayseri Kale İçi Arkeoloji Müzesi)

3 Eylül Perşembe günü saat 17:00’de yapılacak ilk panel, Burak Pelenk moderatörlüğünde gerçekleşecek. Panele, PAB Mimarlık tarafından tasarlanan Gökçeada Lise Kampüsü’nü anlatmak üzere ofisin kurucu ortaklarından Ali Eray; Kadir Uyanık, Zafer Ertürk, Emel Birer tarafından tasarlanan Kayseri Kale İçi Arkeoloji Müzesi’ni anlatmak üzere müelliflerden Kadir Uyanık katılacak.

Mimarlık Yıllığı 2019 Panelleri 02 (MU50 – Gümüşyan Konağı Restorasyonu)

8 Eylül Salı günü saat 17:00’de yapılacak ikinci panel, Sibel Dalokay moderatörlüğünde gerçekleşecek. Panele, Teke Architects tarafından tasarlanan MU50 evini anlatmak üzere Onur Teke; HS Mimarlık ve Rota Mimarlık tarafından tasarlanan Gümüşyan Konağı Restorasyonu projesini anlatmak üzere Hayriye Sözen katılacak.

Mimarlık Yıllığı 2019 Panelleri 03 (Serdivan 127 – Kemerlife XXIII)

10 Eylül Perşembe günü saat 17:00’de yapılacak üçüncü panel, Ayhan Usta moderatörlüğünde gerçekleşecek. Panele, theCATwork tarafından tasarlanan Serdivan 127 konut projesini anlatmak üzere Büşra Koçak; kpm Kerem Piker Mimarlık tarafından tasarlanan Kemerlife XXIII Konut Projesi’ni anlatmak üzere Kerem Piker katılacak.

Mimarlık Yıllığı 2019 Panelleri 04 (Bir Şehir Kurmak 1923-33 Sergisi – 29 Mayıs Üniversitesi Yurdu)

15 Eylül Salı günü saat 17:00’de yapılacak dördüncü panel, Esin Tercan moderatörlüğünde gerçekleşecek. Panele, FREA tarafından tasarlanan Bir Şehir Kurmak 1923 – 1933 Sergisi Tasarımı’nı anlatmak üzere ofisin kurucu ortaklarından Fatih Yavuz; Az-Uz Mimarlık tarafından tasarlanan 29 Mayıs Üniversitesi Elmalıkent Erkek Öğrenci Yurdu’nu anlatmak üzere proje müellifi Emre Can Yılmaz katılacak.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2019’a seçilen projelerin tümüne buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın