Mimarlık ve Kent Çalışmaları Tezsiz (İngilizce) Yüksek Lisans Programı: “Liman Kentlerinde Araştırma ve Tasarım”

Kadir Has Üniversitesi’nin 2022-2023 Güz Yarıyılı için açtığı, Murat Tabanlıoğlu yönetimindeki “Liman Kentlerinde Araştırma ve Tasarım” başlıklı Mimarlık ve Kent Çalışmaları Tezsiz Yüksek Lisans Programına son başvuru tarihi 15 Ağustos.

Kadir Has Üniversitesi’nin 2022-2023 Güz Yarıyılı için açtığı “Liman Kentlerinde Araştırma ve Tasarım” (Research and Design in Port Cities) başlıklı Mimarlık ve Kent Çalışmaları Tezsiz (İngilizce) Yüksek Lisans Programı, uluslararası tanınırlığı olan tasarımcı ve akademisyenler ile yüksek nitelikli öğrencilerin akademik bir ortamda bir araya gelmesini sağlayarak iş yaşamında etkin, uluslararası ve ulusal mimarlık yarışmalarında başarı gösteren, liman ve kıyı kentlerinde tasarım ve sürdürülebilir planlama konularında donanımlı mezunlar yetiştirmeyi amaçlıyor.

Mimarlık pratiğine odaklanan, güçlü bir tarihsel ve kuramsal arka planla desteklenen bu Tezsiz ve İngilizce yüksek lisans programı, ülkemizin profesyonel alandaki en önemli mimarlık ofislerinden Tabanlıoğlu Mimarlık’ın kurucularından Murat Tabanlıoğlu tarafından yönetiliyor. Program için son başvuru tarihi ise 15 Ağustos 2022.

Murat Tabanlıoğlu’nun liderlik ettiği programda, temel stüdyo dersleriyle seçmeli derslerin, alanlarında uzman mimar, tasarımcı ve akademisyenlerin işbirliğiyle veriliyor. Dünyanın en önemli liman kentlerinden üçüne (İstanbul/Türkiye, Hamburg/Almanya ve Trieste/İtalya) odaklanan program, öğrencileri üç dönem boyunca farklı tasarım yaklaşımlarıyla tanıştıracak, belirlenen liman şehirleri üzerine araştırmalar yürüterek çevresel ve kentsel ölçekten mimari detay ve malzeme ölçeğine kadar uzanan geniş bir alanda tasarım bilgilerini artıracak.

Programın ortaya çıkışını, yapısını ve öğrencilerle birlikte araştıracakları konuları Murat Tabanlıoğlu yukarıdaki söyleşisinde anlatıyor.

Kadir Has Üniversitesi, Mimarlık ve Kent Çalışmaları alanlarındaki nitelikli akademisyen adaylarını; Mimarlık ve Kentsel Tasarım alanlarında bilgisini, yetkinliğini ve uluslararası deneyimini geliştirmek isteyen profesyonelleri; liman ve kıyı şehirlerinin tarihi, kültürü ve sürdürülebilir nitelikte planlaması üzerine uzmanlaşmak isteyen, kamuda ve özel sektörde çalışan mimar, iç mimar, şehir plancısı ve tasarım eğitimi almış ilgili adayları bu programa bekliyor. Programda öğrencilere burs imkanları da sunuluyor.

Tasarım Stüdyosu Yürütücüleri

  • Murat Tabanlıoğlu, (RIBA, Chartered Member, Int’l. Assoc. AIA), Program Koordinatörü
  • Melike Altınışık (Mimar, AA, İTÜ)
  • Arman Akdoğan (MSÜ, Rotterdam Berlage Enstitüsü)

Tasarım Stüdyosunun Davetli Tasarımcıları ve Mimarları

  • Olaf Bartels (Hamburg)
  • Levent Erden (İstanbul
  • Paolo Belloni (Milano)
  • Michael Schluder (Viyana)
  • Brian Cody (Graz)

Son Başvuru Tarihi: Murat Tabanlıoğlu yönetimindeki “Liman Kentlerinde Araştırma ve Tasarım” başlıklı Mimarlık ve Kent Çalışmaları Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nın detaylarını portcities.khas.edu.tr adresinden inceleyebilir ve 15 Ağustos’a dek programa başvurabilirsiniz.

Sorularınızı programın Akademik Koordinatörü olan Kadir Has Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Ali Dur’a yöneltebilirsiniz: ali.dur@khas.edu.tr

Etiketler

Bir yanıt yazın