“Mimarlık, Teknoloji ve İnovasyon” Uluslararası Sempozyumu Başladı

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nün düzenlediği "Mimarlık, Teknoloji, İnovasyon" Uluslararası Sempozyumu'nda birinci gün Eindhoven Teknoloji Üniversitesi’nden Prof.Dr. Patrick Teuffel’in sunumu ile başladı.

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümünün, bu sene ilkini düzenlediği “Mimarlık, Teknoloji ve İnovasyon: Akıllı Kentler, Akıllı Binalar” (Architecture, Technology and Innovation: Smart Cities, Smart Buildings / ATI) Uluslararası Sempozyumu başladı. Sempozyumun açılış oturumu; Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Meltem Gürel ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Arslan Örnek’in açılış konuşmaları sonrası Eindhoven Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Patrick Teuffel’in “İnovatif ve Sürdürülebilir Strüktürel Tasarım” (Innovative and Sustainable Structural Design) başlıklı açılış sunumu ile tamamlandı. Katılımın oldukça yoğun olduğu ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilen oturumda Profesör Teuffel, sürdürülebilirlik ve sürdürülebilirliğin çağdaş strüktür tasarımındaki rolüne ve teknolojinin mimari tasarımda giderek artan önemine dikkat çekti. Ayrıca sürdürülebilir malzeme kullanımı, enerji verimliliği ve uygun yapım tekniklerinin mekâna ve yaşama kattığı değere işaret ederek, bu alanlardaki çalışmaların güncel mimari üretimde çizdiği yönün ve geleceğe dair olasılıkların üzerinde durdu.

Tamamen çevrimiçi ortamda ve İngilizce sunum dilinde gerçekleştirilen Sempozyum, 28 Ağustos gününe dek devam edecek. Diğer davetli konuşmacılar ise şu şekilde olacak:

27 Ağustos 2020

28 Ağustos 2020

Sempozyum hakkında daha fazla bilgi edinmek için: https://ati.yasar.edu.tr/

Etiketler

Bir yanıt yazın