Mimarlık Severler İçin 2019’dan Müzik Videoları

The spaces dergisi tarafından yapılan liste 2019 yılında yayınlanmış, mimarlık severlerin ilgisini çekebilecek mekanlarda geçen müzik videolarını sıralıyor:

Solange – ‘Almeda’

Listenin ilk sırasında Solange’ın When I Get Home albümünden Almeda isimli şarkı için çektiği video var. Teksas sınırları içindeki Fort Worth Bahçeleri’nin baş rolde olduğu videodaki yüzme havuzu, Philip Johnson ve John Burgee tarafından 1974’te tasarlanmış.

Diplo feat Mø – ‘Get it Right’

DJ Diplo’nun Danimarkalı sanatçı Mø’ya dans sahnesinde eşlik ettiği video, 1906’da mimar John Parkinson’un tasarladığı sekiz katlı mülkün içinde yer alan King Edward Balo Salonu’nda geçiyor. 2005 yılında bütünüyle restorasyona giren yapı otel olarak kullanılıyor.

Jonas Brothers – ‘Sucker’

Jonas Brothers’ın Sucker isimli şarkıları için çekilen video, İngiliz kraliyet ailesinden I. Elizabeth’ın çocukluğunun geçtiği ev olan, Hertfordshire’daki Hatfield Evi’nde geçiyor. Yapının içindeki mermer hol, kütüphane ve cephanelik gibi mekanların yanı sıra yapının bahçesinde çekilen bölümler videonun atmosferini kuruyor.

Billie Eilish – ‘Bad Guy’

Billie Eilish’in 2019 Grammy Ödülleri’ne aday olan şarkısı Bad Guy için çekilen videonun mekanları Amerikan yüzyıl ortası modernizminden örnekler içeriyor. Joseph Eichler tasarımı “La Nanette” evi, California’da 62-64 yılları arasında inşa edilen Balboa Highlands mahallesinde yer alıyor.

LIONLION – ‘Ocean’s Rise’

LIONLION’un Oceans Rise isimli şarkısının videosu için, 1968 yılında Richard Neutra tarafından yapılmış Pescher House tercih edilmiş. Neutra’nın “biorealism” terimini de akla getiren videoda; yapı, insan ve doğa arasındaki ilişkinin üzerinde durulmuş.

Tyler, the Creator – ‘The Boy is a Gun’

Tyler, the Creator’un müzik videosunda, İngiliz kraliyetinin Tudor dönemine atıfla Tudor-revival olarak tarif edilen stilde inşa edilmiş Greyson Evi arka plan olarak kullanılıyor. Beverly Hills’de yer alan yapı, daha önce de The Big Lebowski ve There Will Be Blood gibi filmlerde set olarak kullanılmış.

Weval – ‘Someday’

İrlandalı yönetmen Páraic McGloughlin, Hollandalı ikili Weval için çektiği videoda, şehirden aldığı görüntüleri üst üste bindiriyor.

Poppy ft Fever 333 – ‘Scary Mask’

İnternet Poppy’nin, Fever 333 ve yönetmen Titanic Sinclair’ın işbirliğinde çektiği video, anonim bir Los Angelos evinin dekoruna ve hafif karanlık atmosferine sahip.

Eden – Projector

Edward Hopper’ın Morning Sun isimli tablosu benzeri bir görselle açılan video, James Turrell tarzında aydınlatılmış mekanların içinden geçerek devam ediyor.

Haim – Hallelujah

Haim’in Paul Thomas Anderson ile çektiği video, 1930 yılında Charles Lee ve Samuel Tilden Norton tarafından tasarlanan Tiyatro’da geçiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın