“Mimarlık Sadece Mimarlık Değil”

Columbia Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin inovatif hocalarından Mark Wasiuta ve Jorge Otero-Pailos 8-11 Mart tarihleri arasında öğrencileriyle İstanbul'da.

Studio-X Istanbul’da iki ayrı konuşma gerçekleştirecek olan Wasiuta ve Otero-Pailos, özellikle planlama ve koruma alanlarında dünyaca tanınan değerli isimler.

Columbia’nın master programı “Critical, Curatorial and Conceptual Practices in Architecture”ın direktörü olan Wasiuta geçtiğimiz yıl İstanbul Tasarım Bienali ile eş zamanlı sergisiyle Studio-X Istanbul’a konuk olmuştu. Los Angeles şehrinin yakın tarihinde geçirdiği dumanlı dönemi “dumanını” tekrar canlandırarak korumaya alan sergi “Air Manifest: Los Angeles 1955, 1965” aynı zamanda dönemin atmosferik koşullarını çeşitli aktüel fotoğraflar ve hava arşivleriyle de belgeliyordu.

Mimar, sanatçı ve korumacı Jorge Otero-Pailos’un odaklandığı konu ise deneysel koruma (experimantal preservation). 2009 Venedik Bienali’nde olay yaratan Ethics of Dust işleriyle çok konuşulan Otero-Pailos, özel bir lateks yapıştırarak “korumaya” aldığı çeşitli binaların orijinal kirini sergiliyordu. Dünyada pek çok müzede ve daimi koleksiyonda işleri yer alan mimar-sanatçı, Columbia Üniversitesi lisansüstü programında da çeşitli dersler veriyor.

Studio-X Istanbul’da gerçekleşecek Mark Wasiuta konuşması 8 Mart Perşembe günü 19:00’da, Jorge Otero-Pailos’unki 11 Mart Pazar günü 17:00’da başlayacak. Columbia’da verdikleri dersin aynısını verecekleri bu ikişer seans, mimarlığa ve mimarlık uygulamalarına bakışımızı değiştirecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın