Mimarlık Öğrencilerine Çağrı

Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması 13 Balıkesir Organizasyon Ekibi'nin kamuoyuna duyurusudur.

“Değerli arkadaşlar,

Toplumsal gündemin bu denli yoğun olduğu bir ortamda Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması 13 Balıkesir’i tüm çabamızla sizlerin katılımına hazırlıyoruz.

Gezi Parkı’nın talan edilmesi ve yerine Topçu Kışlası’nın yapılmak istenmesi, AKM’nin yıkımı için iktidarın baskı yapması, Atatürk Orman Çiftliği’nde devasa bir beton yığının yapılıyor olması; düşünmenin, tartışmanın, eyleme geçmenin ve hak aramanın marjinallik ve “çapulculuk” olarak edildiği bu kritik dönemde mimarlık ve kentlerimizle ilgili konuşmak, fikir üretmek, birlikteliğimizi kuvvetlendirmek daha da önemli hale gelmiştir.

İktidarın odalarımızın son yasalarla birlikte tamamen etkisizleştirdiği, kendi hükmüne alamadığı gazetecileri, belediye yöneticilerini, öğrencileri, siyasileri,  askerleri ve toplumun her kesiminden yurttaşları cezaevlerine mahkum eden zihniyetine karşı buluşmanın, konuşmanın, tartışmanın ve çözümler aramanın tam sırasıdır.

Toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği Gezi Parkı’na, Gündoğdu Meydanı’na, Kızılay’a ve tüm Türkiye’nin aydınlık yurttaşlarına Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması 13 Balıkesir ailesinden binlerce selam olsun.

Bizler, geleceğin mimarları olarak itibarsızlaştırılmış bir topluma, itibarsızlaştırılmış bir kent ve köy yaşamına, itibarsızlaştırılmış bir mimarlığa karşı dik durmak, fikirler üretmek için sizi Zeytinli’ye Balıkesir’e bekliyoruz. Gelecek biziz ve kendi geleceğimizi inşa etmek için birliğimizi kuvvetlendirmeli ve fikirlerimizle birbirimizi aydınlatmalıyız.

25 Haziran 2013 tarihinde UMÖB etkinlikleri kapsamında GÜNDEM konulu panel başta olmak üzere bir hafta boyunca mimarlık ve toplumsal gündem hakkında fikir birikimlerimizi geliştirebileceğimiz bir hafta hepimize çok şeyler katacaktır.

Barış, sevgi ve kardeşlik içerisinde bir dünya temennisiyle,

23-30 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz ODAK ana temalı Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması’na tüm mimarlık öğrencilerini davet ediyoruz.”

Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması 13 Balıkesir Organizasyon Ekibi

Etiketler

Bir yanıt yazın