Mimarlık Müzesinde Eskize Saygı

SPEECH Tchoban ve Kuznetsov tarafından Berlin'de tasarlanan mimarlık müzesi, bugün geri planda kalan eskiz çizimini yeniden gündeme getiriyor.

1970’lerde tasarımcılar çizimlerinde, iki ayrı kutupta ilerlerken, İtalyan mimar Giovanni Battista Piranesi gibi çizim tarzlarını da terketmişlerdi. New York Beşlisi’nin bazı yapılarını hatırlatan birinci kutup birçok bina vücuda getirse de, ikincisinin etkisi nadiren dolaysızdı. SPEECH Tchoban ve Kuznetsov tarafından Berlin’de tasarlanan mimarlık müzesi ise günümüzde dijital çizimin öne çıkmasıyla geri planda kalan eskiz çizimlerini onurlandırmaya çalışıyor.

Müze, Londra’daki Sir John Soane Müzesi koleksiyonundan alınan çizimlerle hazırladığı Piranesis Paestrum: Master Drawingd Uncovered isimli sergiyle ve yaratılan mimari formla Piranesi’nin mirasını yaşatmaya hazırlanıyor.

Prenzlauer Berg’de 1848 yılında inşa edilmiş Pfefferberg Bira Fabrikası’nda yer alan müze, açık alanda kapladığı hacimle yapay bir falez görünümünde. Binanın cephesindeki oymacılık işleri se cepheye kazınan eskiz çizimlerini içeriyor.

Müze, Berlin ve ötesinde mimari çizimlere gereken değerin gösterilmesi adına Tchoban Vakfı’nın koleksiyonundan gelen sergilere ev sahipliği yapacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın