Mimarlık Mirası için Akademik İşbirliği

Vakıflar Bölge Müdürlüğü Sivas şehrinin mimarlık mirasının korunması amacıyla Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile işbirliğine girdi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Mimarlık Fakültesi, Sivas’ın önemli sorunları arasında yer alan çarpık kentleşme, mimari, estetik ve şehircilik konularında birlikte fikir üretmek için bir araya geldi. Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, gelecekte yapacakları projelerde Mimarlık Fakültesinin öncü olmasını istediklerini bu sebeple, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’la görüştüklerini ve bu bağlamda Üniversite-Şehir işbirliğine de katkı sağlayacağı düşüncesiyle ortak proje üreteceklerini belirtti. Kurumsal paylaşımların geleceğe daha modern ve estetik bir Sivas bırakabilmek için önemli bir araç olduğundan bahseden Karaca, Mimarlık Fakültesi ile yapacakları işbirliğinin önemine vurgu yaptı.
Bu anlamda Mimarlık Fakültesi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü istişare toplantısı Mimarlık Fakültesinde yapıldı. Toplantıya Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı ile Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca ve Vakıflar Bölge Müdürlüğünde görevli teknik ekip katıldı. Mimarlık   Fakültesi hakkında bilgi veren Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yürütecekleri projeler ve kapsamı hakkında bilgi verdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın