Mimarlık, İnşaat ve Kent Olgusunun Tarihsel Serüveni

Prof. Dr. Zeki Tez, "Mimarlık, İnşaat ve Kent Olgusunun Tarihsel Serüveni" kitabında insanlığın barınma ihtiyacına çözüm bulmakla başlayıp sayısız amaç ve türde yapılar inşa etmesiyle süren yolculuğunu anlatıyor. Kitap, Doruk Yayınları'ndan çıktı.

Tanıtım metni:

Prof. Dr. Zeki Tez, insanlığın barınma ihtiyacına çözüm bulmakla başlayıp sayısız amaç ve türde yapılar inşa etmesiyle süren yolculuğunu anlatıyor.

Sanat, tasarım, geometri, mühendislik, inşaat ve malzeme bilimini içeren bir dizi alanı bir araya getiren mimarlık uzun ve zengin bir geçmişe sahip. Mimarlığın tarihi inşaat ve kent olgusunun tarihiyle iç içe geliştiği için Zeki Tez, bu iki alanı da kitabın dahiline alarak inceliyor.

Eski Çağ mimarlığından, Emevi çöl saraylarına, Bizans mimarisinden, Ermeni mimarisine, Selçuklu mimarisinden, Mimar Sinan’dan günümüze birçok başlıkta mimarlık tarihi sunuluyor.

Ardından inşaat malzemeleri, teknikleri tarih ve kültürlere göre inceleniyor.

Son bölümde kent olgusu ele alınıyor. Eski Çağ, Anadolu coğrafyası, Avrupa coğrafyası ve İstanbul’a odaklanan iki başlık içeriyor.

Mimarlık, İnşaat ve Kent Olgusunun Tarihsel Serüveni, insanoğlunun yapılar inşa etmesinin tarihini, farklı geleneklerini ve yöntemlerini gelişimini, özenli bir çalışma, nitelikli bir birikimle gözler önüne seriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın