“Mimarlık Bölümlerindeki Tüm Arkadaşlarımıza Ortak Çağrımızdır!”

TMMOB Mimarlar Odası Öğrenci Temsilciler Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerine yardım için diğer öğrencilerin Farabi programı haklarını devretme çağrısında bulunuldu.

Açıklamanın tam metni ise şu şekilde:

“Değerli Arkadaşlarımız,

Van’da yaşanan deprem sonrasında bir yandan hasar tespit çalışmaları sürdürülürken bir yandan bölgedeki sorunlar devam ediyor.

Özellikle kış koşulları için bölgede yaşayan herkese içten duygularımızla zorluklarını hissettiğimizi bildirmek istiyoruz.

Mimarlar Odası Öğrenci Temsilciler Kurulu olarak geçtiğimiz günlerde Öğrenci Temsilciler Kurulunun 2.’sini oluşturduk ve çalışma programımızı belirledik. Bu çalışmaların başında da VAN için, Mimarlık Öğrencileri olarak somut bir adım atmak istedik. Toplantı sonucunda;

Eğitimini Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde sürdüren arkadaşlarımızın sağlıklı koşullarda eğitim alabilmelerine katkı sağlamak amacıyla Türkiye’de uygulanan “Farabi” programı haklarımızı arkadaşlarımıza devretme kararı aldık.

Bu dönem, mimarlık programındaki arkadaşlarımızı Farabi programına başvurmak yerine bu haklarımızı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ndeki arkadaşlarımıza bırakmaya çağırıyoruz.

Tüm arkadaşlarımızın ve tüm yetkili kurumların bu sese kulak vermelerini diliyor, mimarlığın tüm paydaşlarını çabamıza ortak olmaya davet ediyoruz.”

Etiketler

1 Yorum

  • meltem-cavdar says:

    Diğer illerden üniversiteliler Van’a yardıma giderken oradaki üniversitelilerin hem de o bölgeyi tanıyan mimarlık bölümlerinde okuyan üniversitelilerin oradan “kaçması” için yapılan bu kampanya ne kadar anlamlı? Oradaki üniversiteliler çadır kentlerde oranın halkıyla dayanışma içine girmeli, Van Çocuk Evi gibi projelerde oranın çocuklarının eğitiminin devamı ile ilgilenmelidir. Mimarlık öğrencilerin Van’la ilgili projesi Van’ı terk edilmiş bölge haline getirmek olmamalı. Ya da diğer illerdeki mimarlık öğrencileri Erasmus haklarından vazgeçmiyorlar da Farabi haklarından vazgeçiyorlar?

Bir yanıt yazın