Mimarlık Bienali Başlıyor!

IABA II. Uluslararası Mimarlık Bienali 2013'e 4 kala, heyecan dorukta!

Bu yıl 7 Eylül – 7 Ekim 2013 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek olan bienalin teması “Şablon/ Template” olarak belirlendi.

-İlk yılın teması ise “Kesişme” idi. 2011 yılında gerçekleşen bienal ile ilgili izlenimlerimize https://www.arkitera.com/etiket/index/detay/uluslararasi-mimarlik-bienali-antalya-iaba-2011/33264 adresinden ulaşabilirsiniz.-

Bu yılın “Şablon / Template” temasından hareketle ise bienal, gündelik yaşamımızı, sanat ve mimarlığı şekillendiren şablonları, onların kültürel ortam içinde var olma ve meşrulaşma biçimlerini, şablonlara bağlı olarak gelişen üretim ve tüketim ilişkilerini, yapı ve kent ölçeğine yansıma biçimlerini tartışmaya açacak, alternatif varoluşlar, “anti-şablon ve şablon tanımazlık” için zemin oluşturmaya çalışacak.

“Şablon / Template” başlığının kapsadığı zenginlik içinde küresel/yerel, doğu/batı, sanal/gerçek, kalıcı/geçici, gibi pek çok komşu kavram çiftini ve alt temaları birlikte içermesi bekleniyor. Çok girdili kültürel yapısı içinde Türkiye ve Antalya bu tartışma çerçevelerine yönelik olarak, küresel ölçeğe taşınabilecek, özgün bir örnekleme zeminini temsil ediyor.

Dolayısıyla 7 Eylül, açılış günü yapılacak olan “Mimarlığın Şablonu/Şablonun Mimarlığı” sergisi ve sergi sunumları heyecanla beklenenler arasında.

Deneysel Mimarlık İşleri

Fakat 2011 yılında ilk mimarlık bienalinde katılımcıların ve halkın büyük beğenisini kazanan “deneysel mimarlık işleri” ise Antalya yolunu tutanların şimdiden favorisi diyebiliriz.


Hücresel


Devre arası


Decor

Kaleiçi’ne yerleştirilen işler, Antalya halkının ve Bienal katılımcılarının tüm süreç boyunca ziyaretlerine açık olacak! Yolu Akdenize düşenler! Antalya’ya uğramadan bu yazı kapatmayın deriz! Oldu da gidemediniz, biz orada olacağız, izlenimlerimizi sizinle paylaşacağız, bizi takipte kalın!

Etiketler

Bir yanıt yazın