Mimarlığı Gel de Taraftara Sor

Eski İnönü Stadyumu nam-ı diğer Vodafone Arena, Türkiye'nin ilk akıllı stadı olacak olması ile dikkatleri üzerine çekiyor. Peki bir yapı kullanıcısına hizmet edemezse ne kadar akıllı olur?

Yapının ismi kadar harcanan bütçe de bir hayli tartışma konusu oldu. Yetkililer de bu tartışmaları stadın özelliklerini açıklayarak göğüsledi denilebilir.


Yapının özellikleri birbiri ardına açıklanmaya başlandı. “Çevre dostu, enerji verimliliği yüksek, alttan ısıtmalı…”

Özellikle yapıda son dönem yapılan stadyumlarda kullanılan dijital ekran çözümlerinin kullanılması, interaktif ekranların yer alacak olması böylece stadda; taraftar röportajlarının, istatistiklerin, o an oynanan diğer müsabaka sonuçların gösterilmesi hedeflendiği belirtildi. Yüksek hızlı mobil ve Wi-Fi internet bağlantısı ile akıllı telefonlarla maça ilişkin bilgilerin taraftara ulaştırılması da bahsedilen yenilikler arasında yer aldı.

Tribal Worldwide İstanbul tarafından yapılan stadın tanıtım kampanyanları da bu tema üzerinden yola çıktı. Bilgisayar kullanmadan elle yapılan çalışmalar, stadın özelliklerine göndermede bulunsa da taraftarın maç izleme eylemiyle özdeşmeyecek bir durumun ortaya çıkacağını gözler önüne serdi. Başarılı olan bu pazarlama yöntemi ve bir yapının kullanıcısı ile ilişkisini de tartışmak için bir kez daha zemin sağlam diyebiliriz…


Etiketler

Bir yanıt yazın