Mimarlardan yönetmelik tepkisi

Gebze Mimarlar Odası'nın danışma kurulu toplantısına katılan mimarlar yeni yönetmelik hakkında bilgi sahibi oldu.

Mimarlar toplantı sonrasında bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. imarlardan yönetmelik tepkisi Gebze Mimarlar Odası Başkanı Salih Işık, ‘Planlı Alanlar Tip Yönetmeliği’ hakkında açıklamalarda bulunarak, yönetmeliğin ciddi sıkıntılar doğuracağını söyledi Gebze Mimarlar Odası danışma kurulu, Eskihisar Dilasa Restaurant’ta yapıldı. Toplantıda bir araya gelen mimarlar, TMMOB yasasını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayınladığı Planlı Alanlar Tip Yönetmeliği, Çayırova ve Darıca Belediyesi’nin hazırladığı plan notlarını masaya yatırdı. Toplantıda ayrıca, kentsel Dönüşümde riskli binaların dönüştürülmesi ile ilgili yönetmelik ve prosedürler ile mimarların mesleki sıkıntıları da ele alındı.

TEHLİKELİ SONUÇLAR

Mimarlar odası başkanı Salih Işık, genel sekreter Alparslan Artut, yönetim kurulu üyeleri Suat Malkoç ve Fulya Ebru Önder ile çok sayıda mimarın katıldığı danışma kurulu toplantısında ko Gebze Mimarlar Odası Başkanı Salih Işık, ‘Planlı Alanlar Tip Yönetmeliği’ hakkında odaya üye olan mimarları bilgilendirdi. Bölgenin kadın mimarları da danışma kurulu toplantısında bir araya gelerek bolbol sohbet etme imkanı elde etti. Bayan mimarlar, toplantı sonrasında hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. nuşan başkan Işık, mimarların odalarına sahip çıkmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, meslek odalarının etkisizleştirilmesine ve denetim görevinin elinden alınmasına yönelik yasal düzenlemeleri toplum, meslek ve ülkenin geleceği açısından tehlikeli sonuçlar doğuracağını söyledi.

CİDDİ SIKINTI

8 Eylül Pazar günü Resmi Gazete’de yayımlanan yeni İmar Tip Yönetmeliği’ni mimarlara dağıtan Işık, yeni değişikliklerle yola sıfır yerlerde açık ve kapalı çıkmaların kaldırıldığını, 3 kata asansör boşluğu, 4 kata asansör zorunluluğu getirildiğini, ön. yan ve arka bahçe çekme mesafelerinde değişiklik okluğunu, bazı yerlerde bodrum katın elde edilemeyeceğini, bahçe nizamlı yerlerde de ciddi sıkıntıların söz konusu olacağını anlattı.

NOTLAR DAĞITILDI

Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yönetmeliğinin yeniden ele alınması gerektiğini vurguladı. Toplantıda söz alan mimarlar da, yeni yönetmelikle görüş ve önerileri ortaya koydu. Yine toplantıda, Çayırova ve Darıca Belediyesi tarafından hazırlanan plan notlarını da mimarlara dosyalar halinde dağıtan Işık. notların ayrıntılı olarak okunmasını ve incelenmesini istedi. Başkan Işık. yönetmelikle ilgili emeği geçenlere teşekkür ederken, görüş ve önerilerini daha sonra ifade edeceklerini vurguladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın