Mimarlara yeni bina

Mimarlar Odası Fethiye Şubesi'nin yeni hizmet binası hizmete açıldı.

Cumhuriyet Mahallesi Paspatur mevkisinde 2007 yılında çıkan yangında büyük bölümü zarar gören tarihi binayı satın alan Fethiye Mimarlar Odası, restorasyonunu tamamlayarak binayı hizmete açtı. Açılış töreninde konuşan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, tarihi binaların kentlere farklı bir hava kattığını söyledi.

Mimarlar odasının onanma muhtaç bir binayı ortaya çıkartarak diğer mülk sahiplerine örnek teşkil ettiğini dile getiren Çalık, “Bu öz verili çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyorum. Mimarlar odası hükümet konağımızın yenilenmesi için de görüş üretiyor. Hükümet konağının onarımı için merkezden temin ettiğimiz ödeneğimiz var. Belediye başkanımız da destek sözü verdi. Konağımızı Fethiye’ye yakışır bir hale getireceğiz” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi ise ilçenin güzelleşmesi için yapılan her binada katkıları bulunan mimarlara teşekkür etti. Saatçi, “Buradan baktığımız zaman görüntü kirliliğini görüyoruz. Bunu kaldırmakta hepimizin asli görevi olsa gerek. Fethiye bu görüntüyü hak etmiyor. Sözlerim 14 yıl belediye başkanlığı yapmış birisinin öz eleştirisi olarak değerlendirilebilir ama bunların hiçbiri 1999’dan sonra yapılan binalar değil” diye konuştu. Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Kadir Somuncuoğlu da restore ettikleri hizmet binasının ilçede örnek olduğunu belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın