Mimarlar ve Tasarımcılar Brooklyn Botanik Bahçesi İçin 33 Kavramsal Kuş Evi Tasarladı

SO-IL, Tatiana Bilbao Estudio, Roman ve Williams gibi sanatçılar, mimarlar ve tasarımcılar Brooklyn Botanik Bahçesi'ndeki For the Birds sergisinin bir parçası olarak çok sayıda kuş evi tasarladılar.

Tasarımcılar, Brooklyn Botanik Bahçesi’ndeki 52 dönümlük parkta sergilenmek üzere çeşitli biçim ve ölçekte kuş evleri tasarladı.

Farklı geçmişlere sahip toplam 33 farklı tasarım ofisinden, kuşların belirli alışkanlıklarına yanıt veren kuş evleri tasarlamaları istenmiş.

Mimarlık ofisi SO-IL – Dalma Földesi, Jung In Seo ve Eventscape işbirliğiyle “A Palace for the Eastern Bluebird” adlı bir gökdelene benzeyen bir kil kuş evi yaratmış. Projede, kilden kuşlar için bir yaşam alanı yaratmak için robotik teknikler kullanılmış.


Tasarımcı Shun Kinoshita ve mimarlık stüdyosu Charlap Hyman & Herrero, nitrat, reçine, plastik ve kağıttan yapılmış, yeşil renkte parıldayan, hem yapraklara karışan hem de dışarı çıkan heykelsi bir çalışma yaratmak için bir araya gelmiş.

Meksikalı mimarlık ofisi Tatiana Bilbao Estudio’dan Helene Schauer, kuşlar için bir “mahalle” oluşturan çelik sütunlar ve terrazzo platformlardan oluşan bir dizi platform tasarlamış.

Walter Hood’un tasarım stüdyosunun üyeleri, tel, ahşap, ip ve şişe kapaklarından yuvalar oluşturarak, kargaların kendilerinin yapım uygulamalarını temel tasarım ilkesi olarak benimsemişler.

Studios Bureau Spectacular ve Kyle May Architect de yine kargalar için 3,6 metre yüksekliğinde bir kule inşa etmişler.

Tom Sachs, İsviçre temalı klasik kuş evlerini yeniden yaratırken, New York’lu ofis Roman ve Williams’tan Stephen Alesch ve Robin Standefer kuşlar için minyatür bir otel yapısı tasarlamışlar.

Kuş evlerinin çoğu toprak zemine tasarlanmışken, tasarım stüdyosu Chen Chen ve Kai Williams, balıkçıllar için bahçedeki Japon tarzı gölet üzerinde dalgalanan bayraklı geri dönüştürülmüş plastik kaplardan yapılmış yüzen bir platform oluşturmuş.

For the Bird sergisi, 20 Ekim 2022’ye kadar Brooklyn Botanik Bahçesi’nde ziyaret edilebilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın