Mimarlar ve Öğrenci İşbirliğinde Kentsel Müdahale: Yuma lab–The River Workshop

Mimarlar ve Öğrenci İşbirliğinde Kentsel Müdahale: Yuma lab–The River Workshop

Kolombiya'nın Magdalena kentinde, CORHUILA Üniversitesi ve ESAA ile Taller Ciudad Portátil, El Sindicato Arquitectura, Katherine Bello Gómez işbirliğinde üretilen “Yuma lab–The River Workshop”, beş farklı prototipten oluşan bir kentsel müdahale.

Kentsel müdahale farklı kullanımlar sunuyor: bakı noktası, agora, konaklama, piknik alanı, yemek alanı… Güneş panelli ahşap strüktürden inşa edilen tasarımlar, Plaza de la Gaitana ve çevresinde dört farklı stratejik noktada yer alıyor. Yeni şehir modelleri inşa eden dinamikleri ve etkileşimleri toplu olarak yeniden düşünmenin önemini artırıyor.

The Plaza de la Gaitana ve çevresindeki kentsel yerleşimi dikkate alan tasarımcılar, farklı sosyal ihtiyaçlara sahip kamusal yapılar ile cevap veriyor. Meydanda yer alan ilk proje, stant, oturma yeri, bakı noktası ve gölgelik alan oluşturan bir kafes kirişin tekrarından oluşan iki kentsel müdahaleye sahip.

Orta karede, iki makas vasıtasıyla yapı, gölgeli bir masa ile dinlenme için mobilyalar oluşturuyor. Nehir kenarındaki ağaçların altına, kullanıcıların piknik yapmaları, kitap okumaları veya şekerleme yapmaları için nehir kenarına iki eğimli platform yerleştirilmiş. Bu kentsel projelerin her biri, CORHUILA ve Sunny App şirketinden yenilenebilir enerji mühendisliği öğrencileri tarafından kurulan güneş panelleri aracılığıyla USB şarj noktaları ve ışıklı okuma noktaları ile yenilenebilir enerjilerin kullanımını optimize ediyor.

İşlevsel stratejiler tanımlandıktan sonra biçim, maddesellik ve yapı belirlenmiş. Her müdahale, genel şekli ve tasarımı yapılandıran ve boyutlandıran ahşap kafes kirişlerle inşa edilmiş. Farklı şekil, boyut ve renklerde eğimli kontrplak platformlar ve mobilyalar, müdahalenin her bir parçasının belirli faaliyetlerini tanımlıyor.

Son olarak, üç bilgi kılavuzu, şehir mobilyalarını ziyaret eden kullanıcılara talimatları kolaylaştırıyor. Prefabrikasyon, öğrenciler, öğretmenler, işbirlikçiler ve topluluk arasındaki ortak çalışma ile üç günde hayata geçirilmiş ve yerinde montajın tamamlanması bir gün sürmüş.

Etiketler

Bir yanıt yazın