Mimarlar ve İnşaat: Konuşmalar

"Mimarlar ve İnşaat: Konuşmalar" kitabı Janus Yayınları'ndan çıktı.

Mimarlar mimarlığı anlatıyor…

“Mimarlıkta yetenek diye bir şey yok, demek hoşuma gidiyor. Kültür ve çalışmak var sadece. Köprüyle geçmenin on farklı biçimi olduğunu düşünün örneğin; bunlardan iki tanesini bile bilmeyen ama kalkıp on birinci biçimi icat etmek isteyenler var. Kültür yokluğu yüzyılın hastalığıdır.”

“Mimarın ilk hareketi zihninde inşa etmek değil, yıkmak olacaktır. İlk başta alınan zevk, tıpkı oyuncağını söken çocuğun aldığı zevk gibi, bilgiyi, kuralı, inşa sanatını parçalara ayırmak olacaktır.”

“…insan kötü bir mimarsa, mimarlığın yerine teknolojiyi koyar.”

Orijinal Adı: Les architectes et laconstruction, Entretiens

Yazarlar: Virginie Picon-Lefebvre &Cyrille Simonnet

Çevirmen: Alp Tümertekin

Yazarlar Hakkında Kısa Bilgi:

Virginie Picon-Lefebvre, mimar ve kentbilimci; Paris-Belleville Mimarlık Okulu’nda profesör. 1950-1960 yılları mimarlık ve kentbilimi konularında yayınlar yaptı. Daha çok 1950 dolayında başlayan ve hâlâ tamamlanmayan büyük bir gayrimenkul projesi olan La Défense üzerine yaptığı çalışmalarla tanınır. Versailles Mimarlık Okulu, GSD/Harvard ve Paris-Malaquais’de dersler verdi. 

Cyrille Simonnet, mimar ve sanat tarihçisi. 1978 yılında Grenoble Mimarlık Okulu’nu bitirdi. 1993 yılında Sanat Tarihi doktorasını tamamladı. Cenevre Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde önce profesörlük, 1998-2002 arasında da yöneticilik yaptı. 2010 yılından itibaren Cenevre Üniversitesi’nde sanat tarihi bölümünde görev yapmaktadır. Mimarlığın maddi ve toplumsal bir konu olarak ele alındığı pek çok çalışmanın sahibidir.

Etiketler

Bir yanıt yazın