Mimarlar Üniversiteyi Mahalleye Taşıdılar

Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi mimarlık öğrencileri mimarlıkta tasarım ve kuram dersini bu kez cumhuriyetin ilk toplu konut alanı olan Saraçoğlu Mahallesi'nde yaptılar. Üniversiteyi mahalleye taşıdılar.

Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Emel Akın “Mimarlık eğitimini hayatın canlı dinamiği ve kentsel ölçekteki mimarlık kültürü ile yerinde deneyimleyerek uygulamayı önemsiyoruz. Bu açıdan hem öğrencilerimizin, hem hocalarımızın mimarlık eğitimi sürecinde yönteme dair, yaratıcı arayışları bizim açımızdan çok değerli. Yaşayarak, hissederek mimarlığın hayatımızın içerisindeki yerini farklı mekanları deneyimleyerek paylaşıyoruz” dedi.

Yaşam ve Mekan Okuması

Atılım Üniversitesinde, Mimarlıkta Tasarım ve Kuram dersi öğretim görevlisi olan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, mimarlıkta tasarımı etkiyen faktörleri, bu kez de Saraçoğlu Mahallesi’ni öğrenme mekanı olarak belirleyerek öğrenceleri ile paylaştı. Candan “Mimarlık canlı hayatın kendisidir, yaşamın yeniden mekansal olarak kavramsallaştırılarak, gelecek kuşaklarla paylaşılmasıdır. Derslerimizi, her gün yaşantımızın bir parçası olan alanların farkına vararak hissederek, dokunarak, hikayesini dinleyerek deneyimleme yoluyla yapıyoruz. Saraçoğlu Mahallesi mimarlık kültürü açısından çok önemli bir değer, geleceğin mimarlarının bu değerleri paylaşması açısından dersimizi Saraçoğlu Mahalesi’nin, sokaklarında, ağaçlarının arasında,içinde kaybolarak gerçekleştirdik. Sokaktan geçen insanlar derslerimize katıldı, fikirlerini söyledi. Üniversite ve halk Saraçoğlu Mahallesi’nde yaşam ve mekan okuması yaptılar.” şeklinde konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın