Mimarlar Odası’ndan yaz okulu

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Edirne Temsilciliği'nin, Trakya Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümüyle ortaklaşa gerçekleştirdiği yaz okulu başladı.

Trakya Üniversitesi, Bulgaristan ve Yunanistan’dan toplam 14 öğrenci ve 7 öğretim görevlisinin katıldığı çalışmada ‘İki Köprü Arası Düzenlemesi’ ele alındı. Çalışmalara ait projeler odanın atölye salonunda asılırken, çalışmalara katılan öğrenci ve öğretim görevlileri de düzenlenen basın toplantısında biraraya geldi.

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Edirne Temsilciliği Başkanı Atilla Ergin geçen yıl valilik ve belediye ile ortaklaşa olarak yaz okulu açtıklarını belirtti. Geçen yıl Kavgaz mevkiindeki tabyaların çalışmalara konu edildiğini kaydeden Ergin bundan sonra da yaz okullarını düzenlemeyi planladıklarını ifade etti. Ergin açıklamasında şunlara yer verdi:

“Trakya Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümüyle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz, bu seneki yaz okulumuz 4 Temmuz 2011 tarihinde başladı. Trakya Üniversitesi, Bulgaristan ve Yunanistan’dan toplam 14 öğrenci ve 7 öğretim görevlisinin katıldığı çalışmada iki Köprü Arası Düzenlemesi ele alındı. Öğrencilerimiz çalışmalarının yanı sıra, şehrimizi gezdiler. Çalışma programımızın ilk haftasının Kırkpınar Etkinlikleri Haftasıyla çakışması, Kırkpınar’ı tanımalarına neden oldu. Ayrıca Lalapaşa ilçesinde bulunan Dolmenleri ve Enez Kalesi’ni de gezdiler. Bu gezilerin gerçekleşmesinde bizlere yardımcı olan ilçe Belediye Başkanlarımıza teşekkürlerimizi sunarım. Organizasyonumuza destek olan sayın hocalarımıza, şehrimizin en sıcak günlerinde konuyla ilgili fikirler üreten sevgili öğrencilerimize ülkelerinden gelerek çalışmalarımıza katılan değerli konuklarımıza huzurlarınızda teşekkür ederiz. Geçen yıl da valilik ve belediye ile ortaklaşa olarak düzenlediğimiz yaz okulumuzda Kavgaz mevkiindeki tabyalar çalışmaların konusu oldu. Bu yaz okulumuzu önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi planlıyoruz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın