Mimarlar Odası Tarihinden Portreler: Müşfik Erem

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, mimarlık meslek ortamına farklı yönleriyle katkı yapmış, iz bırakmış meslek büyüklerimizle sürdürülen yayın çalışmalarına devam ediyor.

“Mimarlar Odası Tarihinden Portreler” dizisi kapsamında gerçekleştirilen sözlü tarih görüşmelerinde meslektaşlarımızın yaşamlarından aktarabildiklerinin, belgeler ve görsellerle birlikte derlenmesi, kitaplaştırılması amaçlanıyor.

Arka Kapaktan

“Müşfik Erem’in üç farklı yönünü, birbirine değdiği şekilde ama ayrı ayrı ele almayı, irdelemeyi uygun gördük. Öncelikle Mimarlar Odası yöneticisi olarak meslek örgütündeki çalışmalarını değerlendirmeye, bu kapsamda yaptıklarını aktarmaya çalıştık. Erem’in siyasi hayatının değişik evrelerinde yaşadıklarını bu süreçte beraber olduğu yol arkadaşlarının yazıları üzerinden öğreniyoruz. Uzun yaşamı boyunca sürdürdüğü mimari performansı üzerine söylenebilecekleri, çalışma hayatı içerisindeki Müşfik Erem portresini de yansıtmaya çalıştık. Eşinin ve kendisinin vefatı sonrasında dostlarının çabasıyla düzenlenen anıt mezar yarışmasının belgelerini de bu kitaba ekledik.

Müşfik Erem’le ilgili olarak meslek örgütü çalışmalarında, mimarlık ve yapı üretimi alanındaki yaklaşımlarında dile getirilenler, aynı zamanda ilk gençliğinden itibaren benimsediği ve içselleştirdiği siyasi görüşünün biçimlendirdiği bir kişiliği tanımlıyor. Tereddütsüz güvenebileceğiniz, sırtınızı dayayabileceğiniz, her zaman yakınınızda hissedeceğiniz, danışabileceğiniz bir görev insanı portresi bu.”

Etiketler

Bir yanıt yazın