Mimarlar Odası STK’lara örnek olmalı

Aksaray belediye Başkanı Nevzat Palta Mimarlar Odası'nın birinci yıldönümünde oda yönetimini ziyaret etti. Palta, Oda olarak bu binanın alınmasının devrim olduğunu belirterek,"Odanız Aksaray'da STK'lara örnek olmalı"dedi.

Mimarlar Odası Aksaray İl Temsilciliği yetkilileri, odanın tarihi hizmet binasına taşınmasının birinci yıldönümü dolayısıyla Aksaray belediye Başkanı Nevzat Palta’yı davet ettiler. Mimarların daveti üzerine oda yönetimini ziyaret eden Başkan Palta, ‘ Mimarlar odamızın bu binasının 2011 yılının mayıs ayında açılışı yapılmıştı.Üzerinden yaklaşık bir yıl geçti.Böyle bir ziyareti gerçekleştirdik olduk.Başta Mimarlar Odası Başkanımız olmak üzere bütün mimar arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Mimar arkadaşlarımızla şehirle ilgili bir fikir alış verişinde bulunma şansımız oldu. Bu binanın çok eski halini hatırlıyorum. Oda olarak bu binanın alınması bence bir devrim. Mimarlar odamızın bu yaklaşımını ve davranış biçimini aslında Aksaray’daki bütün sivil toplum örgütlerine hatta kurum ve kuruluşlara örnek olması lazım. Biz belediye olarak bunları zaten yapıyoruz. Şu anda restorasyonunu yaptığımız projelerimiz var. Şehirde atıl vaziyette bulunan binaların mutlaka ve özellikle odalar tarafından alınıp restore ettirilip kullanılması lazım.”dedi.

AKSARAY ÇOK FARKLI POZİSYONDA
Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Yardımlı ise, ‘Yeni yaptığımız binalarda dikkat ederseniz çevre illerle kıyasladığınız zaman Aksaray çok farklı pozisyonda Yapı kalitesi ve özellikleri bakımından. Artık insanlarımızda yavaş yavaş bilinçlendiler. Projenin maliyetini de çok değerlendirmiyorlar. Maliyetin getirisi ile götürüsünü kıyasladıklarında güzel bir proje binaya artı değer kazandırıyor. Son dönemde Aksaray bu konuda bir hamle yaptı.”dedi. Yapılan görüşmelerin ardından Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Yardımlı Başkan Nevzat Palta’ya köstekli saat hediye etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın