Mimarlar Odası Konya Şubesi Büyük Usta Mimar Sinan’ı Unutmadı

Mimarlar Odası Konya Şubesi Büyük Usta Mimar Sinan'ı ölümünün 428. Yılında düzenlediği etkinlikle andı.

Mimarlar Odası Konya Şubesi Büyük Usta Mimar Sinan’ın ölümünün 428. yılı dolayısıyla etkinlik düzenledi. 9 Nisan Cumartesi günü düzenlenen ve mimarlar ile mimarlık öğrencilerini, odanın arka bahçesinde verilen buluşturan etkinlik, basın duyurusunun ardından iki bölümde başladı. Etkinliğin ilk bölümünde 2010 yılında Sinan Ödülü’ne layık görülen Mehmet Konuralp ile serginin açılışı ve söyleşi yapılırken, ikinci bölümünde Süha Arın’ın “Dünya Durdukça- Mimar Sinan’ın Hayatı ve Eserleri” belgeseli gösterime sunuldu.

“Meslek yaşamının ilk yıllarından başlayarak gerçekleştirdiği nitelikli ve özgün yapıları ile mimarlık ortamımızda haklı ve saygın bir yer edinmesi; özgün yapılarıyla uluslararası mimarlık ortamında ülkemizi temsil etmesi; hemen hemen tüm yapıları geniş ölçüde yayımlanan ve yapıları, mesleki konuşmaları, yazıları ve uygulamalarında aradığı yüksek kaliteden taviz vermeyen kişiliği ile kendisinden sonra gelen kuşaklara örnek olması nedeniyle…” 2010 yılında Mimar Sinan Ödülü’ne layık görülen Mehmet Konuralp, 50 yıllık mimarlık hayatından seçtiği projeleri sundu. Sunumun ardından ise mimarlık öğrencileri ve mimarlardan gelen soruları yanıtlayarak, mimarlık mesleğinin geleceği ve bu konu hakkındaki görüşleriyle söyleşi tamamlandı.

Mimarlar Odası Başkanı Dr. Mustafa Kaş, Mimarlar Odası Yönetim Kurulu adına Mehmet Konuralp’e teşekkürlerini sunarak plaketini ve hediyelerini verdi. Mimarlık öğrencileri Konuralp’le fotoğraf çektirmeyi de unutmadı.
Etkinliğin ikinci bölümünde, Yönetmenliğini Süha Arın’ın üstlendiği “Dünya Durdukça: Mimar Sinan’ın Hayatı ve Eserleri” belgeseli gösterime sunuldu. 1989 yılında Lozan Mimari Filmler yarışmasında Jüri Özel Ödülü’ne, 1990 UNESCO Uluslararası Sanat Filmleri Yarışması’nda Mimarlık Ödülü’ne ve 1990 Bordeux Şehir Planlaması ve Mimari Filmler Yarışmasında da Avrupa Konseyi Özel Ödülü’ne layık görülen belgesel gösteriminin ardından etkinlik sona erdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın