Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin 44. Dönem Yönetimi Belirlendi

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, 12-13 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen genel kurulun ardından 14 Şubat'ta seçimlerini yaparak, 2016-2018 yılları arasında görev yapacak 44. Dönem Yönetim kurulunu seçti.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi seçimlerine mevcut yönetimi oluşturan “Çağdaş Demokrat Toplumcu Mimarlar” ile “Devrimci Demokrat Genç Mimarlar” adıyla iki grup katıldı.

İTÜ Mimarlık Fakültesi, Prof.Dr. Nezih Eldem Konferans Salonu’nda “Mimarlık ve Gelecek” başlığı altında mimarlığın ve mimarların sorunlarının tartışıldığı ve çözüm önerileri üzerine görüşmelerin yapıldığı teknik kongrenin ardından Şube Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Seçimlere “Mimarlar Odası Toplum Hizmetinde, Toplum Hizmetinde Mimarlık!” belgisi ile katılan ve Ülkemizin doğal, tarihi, sosyal ve kültürel değerlerini ve mimarlık kültürünü toplumun gündemine taşımayı,kentsel sorunlara karşı mimarlık ve kent dayanışma ortamlarını desteklemeyi, kent dayanışma ortamlarının kurumsallaşmasına ve yaygınlaşmasına destek vermeyi ve Mimarlığın toplumcu, ilerici, aydınlık, yaratıcı yüzünü hayata taşıyabilmeyi hedefleyen bir program çerçevesinde “mavi liste” ile seçimlere katılan “Çağdaş Demokrat Toplumcu Mimarlar” resmi olmayan sonuçlara göre kullanılan oyların %87’sini alarak güven tazeledi.

Seçilen TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 44.Dönem Yönetim Kurulu asıl üyeleri;

Cemal Sami Yılmaztürk, Ali Hacıalioğlu, Hande Akarca, Öncül Kırlangıç, Ürün Biçer Özkun, Tuncay Gürpınarlı, Mürsel Selçuk, Sinan Omacan, Eser Yağcı, Can Taşkıran, Emre Torbaoğlu’ndan oluşuyor.

Diğer organlara seçilen üyeler ise şöyle sıralandı:

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri
Gülnaz Güzeloğlu, Serkan Öngel, H.Sibel Tümdağ ,Deniz Öztürk, Recep Yurdakul, Derya Karadağ, Yasemin Dura, Murat Regaip Başımoğlu, Özgür Yıldız, Sezgin Bilgin,Esra Sert

Şube Soruşturma Uzlaştırma Kurulu Asıl üyeleri
Nurhan Kazancı,Huriye Savat,Rasim Özkan,Emine Hayal Uçar,İsmail Doğan Konuk

Şube Soruşturma Uzlaştırma Kurulu yedek üyeleri
Ala Fıtnat Eylül,Güner Gürlü,Hüseyin Kara,Aynur Toprak,Erhan Kırca

Şube Denetleme Kurulu asıl üyeleri
Macit Toz,Raşit Öztürk,Mehmet Sinan Özkan,İlmen Gözde,Abdi Serhan Şakar

Şube Denetleme Kurulu yedek üyeleri
Ayhan Özgen.Yasemin Gürel Artar,Orhan Egin,Sefa Nur Öztürk,Murat Tepehan

Yeni seçilen TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 44.Dönem Yönetim Kurulu üyeleri mazbatayı aldıktan sonra yapacakları ilk toplantıda görev dağılımını gerçekleştirecektir.

Etiketler

Bir yanıt yazın