Mimarlar Odası ile çevreci mutabakat

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Elektrik Mühendisleri ve Mimarlar Odası'nın İzmir Şubesi yöneticileriyle bir araya gelerek kentin sorun ve projeleri için görüş alışverişinde bulundu.

İzmir masaya yatırıldı
Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topal ise İzmir’in planlı, sağlıklı, güvenli, mimarlık düzeyi yüksek ve yaşayanlarını mutlu edecek bir kent olması için çabaladıklarını ve bu hedef doğrultusunda politikalar ürettiklerini söyledi. Ziyaretlerde kentin sorunlarını masaya yatırdıklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Kenti mimari değerlerini gözetip koruyarak, planlama ilkelerini göz önünde bulundurarak ve çevreci bir yaklaşımla yönetip kalkındırmaya çalışıyoruz. Meslek odalarımıza verdikleri desteklerden dolayı İzmir halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

İnciraltı’na isyan ettiler
Önemli projeleri kapsayan plan değişikliklerine itirazları ile bilinen Mimarlar Odası, İnciraltı Bölgesi’ndeki planlamanın yasa ile yapılmasına şiddetle karşı çıktı. Şube Başkanı Hasan topal, bölgede kentin dokusuna uygun olmayan bir planlamanın ortaya çıkması halinde, bu plana karşı çıkacaklarını ifade etti. Topal, yasa öncesi ilgili bakanlıkların kendilerinden de görüş alması gerektiğini belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın