Mimarlar Odası Adana Şubesi’nden Yeni Mimari Fikir Projesi Yarışması

Mimarlar Odası Adana Şubesi, 5 Ocak Stadyumu yerinin kentsel açıdan en uygun şekilde değerlendirilmesini sağlamak amacıyla "Kent İçin Dönüşüm Ulusal Mimarlık Fikir Yarışması" açıyor.

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi, yeni yapılacak bir stadyum sonrası kentin en merkezi yerinde boş kalacak 5 Ocak Stadyumu arazisinin kentsel açıdan en uygun şekilde değerlendirilmesini sağlamak amacıyla “Kent İçin Dönüşüm Ulusal Mimarlık Fikir Yarışması” açıyor.

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, bu yarışma organizasyonu ile Adana’nın en güncel sorununa sahip çıkmayı hedeflediklerini belirterek, “Yarışmanın amacı ve konusu Kent dışına yeni bir stadyum yapılarak, bugünkü stadyumun yerine yalnızca para odaklı işlevlerin getirilmesine karşı bir görüş geliştirmek” şeklinde konuştu.

Yarışma, Mimarlar Odası Adana Şubesi’nin TMMOB Mimarlar Odası Mimarlık Mühendislik Şehircilik ve Kentsel Tasarım Proje Yarışmaları Yönetmeliği uyarınca serbest ulusal ve tek aşamalı olarak düzenlenmiş olduğu bir mimarlık fikir projesi yarışması olarak ifade edildi.

Yetkililer yarışmanın A ve B kategorisi olmak üzere iki ayrı bölümde yapılacağını, A kategorisine Mimarlar Odası üyelerinin, B kategorisine ise Mimarlık öğrencilerinin katılabileceğini açıkladı.

Ulusal Mimari Fikir Yarışması Danışman jüri üyeleri Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Yusuf Gürçınar, Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, Şehir ve Bölge Plancıları Adana Şube Başkanı Ulaş Çetinkaya, İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, Peyzaj Mimarları Odası Adana Şube Başkanı Ramazan Doğru’dan oluştu.

Öte yandan Seçici Kurul Üyeleri de belirlendi. Kurul Başkanlığına ünlü mimar Cengiz Bektaş seçilirken Çukurova Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Erkin Erten, Mimar Yusuf Serin, Mimar-Şehir Bölge Plancısı Mehmet Keskin ve Mimar Samet Karyaldız kurulda üye olarak yer aldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın